Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potvrdili su zainteresiranost

Potpisan Memorandum: Kinezi ulažu 30 mlijuna dolara u tvornicu elektroda u Sisku

Memorandum o mogućem ulaganju kineske CIMM Grupe
Foto: Grad Sisak
1/3
23.10.2019.
u 13:43

Dodaje se i kako investitor još razmatra hoće li investicija biti brown field ili green field, odnosno hoće li kupiti i prenamijeniti hale od ABS-a, sadašnjeg vlasnikabivše željezare Sisak, ili će graditi na do sada neizgrađenom zemljištu, koje bi kupili od Grada Siska

U Gradu Sisku potvrdili su zainteresiranost kineske CIMM Grupe za ulaganjem 30 milijuna dolara u izgradnju tvornice grafitnih elektroda u Sisku.

Memorandum o razumijevanju između kineske tvrtke CIMM Group Co Ltd. of China i Grada Siska o osnovnom ulaganju od oko 30 milijuna dolara u tvornicu grafitnih elektroda potpisan je u utorak na Hrvatsko-kineskom poslovnom forumu održanom u Zagrebu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, a povodom posjeta Hrvatskoj visokoga izaslanstva kineske pokrajine Liaoning, predvođenog vice guvernerom Chenom Xiangqun.

Memorandum je u ime Grada Siska potpisala gradonačelnica Grada Siska Kristina Ikić Baniček, a u ime CIMM Group osnivač i direktor Ma Shujun.

"Memorandum je posljedica višemjesečnih pregovora i razgovora između gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, Ministarstva gospodarstva i CIMM Group, no do konačne realizacije investicije potrebna je suradnja i dobra volja državnih regulatornih tijela i HEP-a. U tom slučaju investicija će se znatno povećati, a konačni cilj CIMM Groupe je osnivanje istraživačkog centra za grafitne elektrode i njihovu primjenu u industriji u Sisku", stoji u priopćenju poslanom novinarima iz gradske uprave.

Dodaje se i kako investitor još razmatra hoće li investicija biti brown field ili green field, odnosno hoće li kupiti i prenamijeniti hale od ABS-a, sadašnjeg vlasnikabivše željezare Sisak, ili će graditi na do sada neizgrađenom zemljištu, koje bi kupili od Grada Siska.

Tvrtka CIMM Group Co Ltd. of China ima 27-godišnje iskustvo u proizvodnji grafitnih elektroda, što im je tek jedan od grana poslovanja. Zapošljavaju 980 djelatnika, a bave se i trgovinom, logistikom, itd.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije