Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni forum

Postojeći model razvoja turizma potrošen je i gura sektor u bankrot

'07.10.2010., Slavonska avenija 4, Zagreb - Poslovni dnevnik - Radionica o turizmu. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
14.10.2010.
u 16:00

Tijekom rasprave Poslovnog dnevnika i časopisa Banka o stanju u energetici zaključeno je da je vrlo važno svođenje cijene energije na tržišne principe.

U sklopu Poslovnog foruma, zajedničkog projekta časopisa Banka i Poslovnog dnevnika, koji je posvećen istraživanju mogućnosti ostvarenja novog modela ekonomskog rasta, održana je radionica o tome u kojem smjeru dalje razvijati hrvatski turizam. Sudionici rasprave istaknuli su da je postojeći model razvoja turizma potrošen i gura sektor u bankrot te da u kratkom roku treba pronaći novi model rasta i provesti rebranding destinacije – iskoristiti prednost očekivanog ulaska u EU u razvoju destinacija i turističke priče o Hrvatskoj kao dijelu EU. Cijene zemljišta su previsoke (nekoliko puta veće od sličnoga u EU) i ne funkcioniraju demokratske procedure i javne rasprave, zaključili su u raspravi. U budućnosti bi trebalo staviti naglasak na zdravstveni turizam, ali i privlačenje starijeg europskog stanovništva u Hrvatsku. U sklopu Poslovnog foruma održana je i radionica o stanju u energetici i o potencijalu energetskog sektora, od kojeg mnogi očekuju puno. Sudionici su zaključili da je vrlo važno svođenje cijene energije na tržišne principe. Upozoreno je na činjenicu da će privatizacija najvećih energetskih tvrtki dovesti do toga da one neće provoditi više nacionalnu strategiju nego energetsku strategiju većinskog vlasnika.

Komentara 6

MO
morales
17:09 14.10.2010.

\"iskoristiti prednost očekivanog ulaska u EU u razvoju destinacija i turističke priče o Hrvatskoj kao dijelu EU.\" Zar ima ljudi koji putuju u neku zemlju zato što je članica EU?! Prije će bit obratno, al ajde. \"Cijene zemljišta su previsokeke (nekoliko puta veće od sličnoga u EU)\" Da, trebalo bi ga obvezno darovati stranim investitorima.

OB
-obrisani-
20:34 14.10.2010.

Masa glupih teoretičara. Još ih plaćaju za ovo.

OB
-obrisani-
22:34 14.10.2010.

rvatine vi ćete još malo i guzicu dat za dva eura....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije