Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Noviteti i trendovi

Poslovno-tehnološki WinDays13 u Umagu od 22. do 25. travnja

Dubravka Salopek
Microsoft Hrvatska
05.04.2013.
u 12:52

Poslovni dio konferencije bavit će se temama o podizanju konkurentnosti, stvaranju radnih mjesta i ubrzanom rastu domaćega gospodarstva

Na ovogodišnjoj najvećoj regionalnoj poslovno-tehnološkoj konferenciji WinDays gostovat će 127 predavača koji će sudionicima u Umagu prenijeti najvažnije IT trendove i novosti, kao i ključne gospodarske teme koje vode konkurentnijem poslovanju. WinDays13 Business stavlja naglasak na trendove i promjene u gospodarstvu na pragu nove industrijske revolucije, dok će WinDays13 Technology donijeti pregled ključnih tema i trendova u toj grani industrije.

– Predavanja i njihov raspored na konferenciji potvrđuje naše ovogodišnje usmjerenje „Tehnologija. Poslovanje. Potakni uspjeh.“ jer smo povezali presjek Microsoftovih rješenja i dostupnih tehnologija s prilikama i izazovima tvrtki. Želja nam je pokazati da primjenom novih tehnologija, načina proizvodnje i većom kvalitetom radne snage možemo stvoriti proizvode i usluge visoke tehnološke vrijednosti te ubrzati rast našeg gospodarstva pred ulaskom u Europsku uniju – rekla je Dubravka Salopek, direktorica konferencije Microsoft WinDays13.

Poslovni dio konferencije bavit će se temama o podizanju konkurentnosti, stvaranju radnih mjesta i ubrzanom rastu domaćega gospodarstva. Kao misao vodilja u tome nametnula se četvrta industrijska revolucija i činjenica da tehnologija nezaustavljivo mijenja način promišljanja i poslovanja. Pritom ubrzani tehnološki razvoj stavlja fokus na automatizaciju procesa u proizvodnji te i na robote, ICT, nano tehnologiju, nove materijale, nove poslovne modele i slično koji zauzimaju sve važnija mjesta u tim procesima. U temama konferencije istaknut će se i nužna povezanost obrazovanja, vještina te istraživanja i razvoja (R&D-a) na konačan budući uspjeh nacije. 

Svoja znanja i iskustva o tome podijelit će najugledniji znanstvenici sa svjetskih sveučilišta i instituta. Jedan od njih je Stephane Garelli s International Institute for Management Development i vođa tima koji stvara Godišnjak svjetske konkurentnosti, pa ćemo doznati zašto je Hrvatska 57. od 59 zemalja na listi Godišnjaka i što možemo učiniti da napredujemo na listi, koju koristi i Nacionalno vijeće za konkurentnost.

Mnogi će imati priliku i upoznati ključne Microsoftove tehnologije i proizvode od samoga početka te naučiti osnove iz područja drukčijih od onih kojima se standardno bave. Na WinDays konferenciji održat će se i finale Software Startup Akademije, Microsoftove nove inicijative koja se provodi na fakultetima u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Najboljih pet timova predstavit će svoje projekte, a za priliku u Umagu natječu se 22 tima i to šest iz Osijeka, sedam iz Zagreba i devet iz Splita.

 >>Na WinDaysima ove godine 127 vodećih predavača

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije