Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dostupnije bankarstvo

Poslovno bankarstvo HPB-a odsad i u pošti

HPB
Foto: HPB
1/3
03.12.2020.
u 13:50

Korisnicima će u pošti biti omogućeno otvaranje poslovnog računa, obavljanje nacionalnog platnog prometa u kunama, ugovaranje internetskog i mobilnog bankarstva, depozita, kartica i ostalih bankarskih proizvoda i usluga

U 121 poštanskom uredu ubuduće će obavljati i poslovno bankarstvo za Hrvatsku poštansku banku. Banka i Hrvatska pošta ovim, kroz projekt „Banka u Pošti“, jačaju strateško partnerstvo.

Korisnicima će u pošti biti omogućeno otvaranje poslovnog računa, obavljanje nacionalnog platnog prometa u kunama, ugovaranje internetskog i mobilnog bankarstva, depozita, kartica i ostalih bankarskih proizvoda i usluga. U prvoj je fazi takav servis bio omogućen građanima pod istim uvjetima kao u poslovnicama banke. Cilj im je dostupnost bankarskih usluga u najmanjim i najudaljenijim mjestima koja nemaju pristup financijskim institucijama. Prethodno je HP proveo edukaciju i specijalizaciju svojih djelatnika, a u nastavku projekta uključit će sve lokacije u Hrvatskoj na kojima je potrebno pružiti bankarsku uslugu.

Ovo je pohvalna inicijativa državne banke, s obzirom da su se u proteklih nekoliko godina zatvorile brojne poslovnice banaka i ukinuli čak i bankomati te su njihovi klijenti prisiljeni putovati u udaljenija mjesta da bi obavili transakcije. Mogu promijeniti i svoju poslovnu banku, no ako imaju kredit, često to znači da će mu se povećati kamatna stopa jer prestaju biti klijenti. Nedavno je tako Metković, primjerice, ostao bez posljednjeg bankomata Addiko banke, nakon što je godinu dana ranije zatvorena i poslovnica, a najbliža im je - u Dubrovniku.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar lapolapo
lapolapo
14:41 03.12.2020.

Jaki su vam kadrovi u pošti,pitaš ih nešto vezano za usluge HPB a oni gredaju kao iz tuđe glave...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije