Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni uzlet

Zabok ima sve preduvjete za rast osim kvalificirane radne snage

poslovni uzlet zabok
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/5
09.04.2016.
u 17:48

Edukativna manifestacija Poslovnog dnevnika održana u Zaboku koji je unatoč krizi uspio očuvati radna mjesta

U Zaboku je jučer u organizaciji Poslovnog dnevnika održan Poslovni uzlet, edukativna manifestacija koja treću godinu zaredom malim i srednjim poduzetnicima omogućava stjecanje novih znanja i vještina. Zabok i Krapinsko-zagorska županija primjer su dobre prakse jer su u vrijeme najveće ekonomske krize uspješno sačuvali nova radna mjesta, a na stvaranju preduvjeta za nastavak pozitivnog trenda rade neprekidno.

− Iz recesije smo počeli izlaziti 2013. godine i od tada, redovito, na godišnjoj razini bilježimo 1300 manje nezaposlenih − poručio je ovom prilikom Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije. U sklopu Poslovnog uzleta održana je i panel-diskusija na kojoj su poduzetnici upozorili predstavnike tijela lokalne samouprave da Zabok ima sve preduvjete za daljnji gospodarski rast, ali i manjak kvalificirane radne snage. Razlog je, naveli su, neusklađenost obrazovnog sustava s potrebama tržišta rada.

>> Šibenik je po pitanju turizma napravio veliki skok prema budućnosti

>> Besplatne edukacije i radionice za poduzetnike

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije