Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijeme za povratak

Poslovi u Libiji: Svi stari ugovori moraju se ponovo sklapati

Gradnja autoceste
Željko Grgurinović
17.12.2011.
u 11:23

Tvrtke se pripremaju za ulazak na ratom pogođeno područje, jer se stanje počelo polako normalizirati. Nude se poslovi u građevinarstvu i sektoru hrane te zdravstva.

Pravo je vrijeme za analizu tržišta te pripremu tvrtki za ulazak na libijsko tržište, sve stare ugovore koje su sklopile tvrtke koje su ondje poslovale sada se treba obnoviti s Nacionalnim prijelaznim vijećem. Veliki potencijal u poslovanju s Libijom nije smo u nafti nego se otvaraju velike mogućnosti u građevinarstvu te u sektoru hrane i zdravstva. To su samo neke od poruka poslanih sa seminara “Kako poslovati s Libijom” u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Veleposlanstva Libije u Republici Hrvatskoj.

Lagano u normalu

– Stanje u Libiji polako se počinje normalizirati iako je ono daleko od prijeratnog – objasnio je Vojko Senker, ministar savjetnik Veleposlanstva Hrvatske u Tripoliju. Međutim, najvažnije je da sigurnosno stanje nije prepreka za dolazak u tu zemlju, poručio je Senker predstavnicima tvrtki zainteresiranih za poslovanje u Libiji.

Dapače, neke hrvatske tvrtke koje su ondje poslovale već su uputile svoj menadžment u Libiju kako bi utvrdile štetu te s investitorima dogovaraju nastavak radova, rekao je Senker. Naglasio je kako se u pripremama za ulazak na to ratom pogođeno tržište svakako treba požuriti jer su predstavnici različitih svjetskih tvrtki već krenuli u akciju. Osobito je istaknuo turske kompanije koje su u velikom broju već prisutne na libijskom tržištu. Od poznatijih svjetskih imena ondje su i Shell, Total i Agip.

Sigurno je

Yannil Belbachir, partner u francusko-libijskoj odvjetničkoj tvrtki Faresgroup iz Tripolija, tvrtki koja pomaže stranim tvrtkama pri dolasku u Libiju, savjetovao je naše gospodarstvenike da ne pregovaraju s ljudima iz starog režima zbog mogućih negativnih posljedica.

– Ne računajte na velike poslove – rekao je te dodao kako se trenutačno najveće mogućnosti nude u sektorima hrane i zdravstvene zaštite. Poslovni angažman koji se dugoročno isplati odnosi se na obnovu energetske, prometne i komunalne infrastrukture.

Komentara 2

Avatar Bud Humski
Bud Humski
17:45 17.12.2011.

Ovo je izvanredna sansa za skidanje Burdusa sa grbace poreskih obveznika. Treba ga poslati u Libiju da obnovi sve one svercerske ugovore koje je potpisao sa jaranom Muammarom, i kladim se da ga vise nikad nitko ne bi vidio.

TO
Toni50
18:30 20.12.2011.

Stanje u Libiji polako se počinje normalizirati iako je ono daleko od prijeratnog – objasnio je Vojko Senker, ministar savjetnik Veleposlanstva Hrvatske u Tripoliju. Time nije n išta rekao niti pojasnio samo eto nešto rekao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije