Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRUČJE CIJELE HRVATSKE

Porezna najavila pojačanu kontrolu računa: Fokusirat će se na tri djelatnosti

Ilustracija
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/7
19.02.2020.
u 16:52

Porezna je uprava uočila da još uvijek postoje oni koji ne izdaju ili ne fiskaliziraju račune.

Nadzori će se, javljaju iz Porezne uprave, obavljati očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima. Nadzor će se provoditi na području cijele Hrvatske u suradnji s Carinskom upravom. 

Od 20. veljače do 26. veljače nadzornim će aktivnosti obuhvatiti sve obveznike fiskalizacije, posebno obveznike koji obavljaju djelatnost. U ovom će periodu u prvom planu biti tri djelatnosti - leasing kuće, trgovine na malo kruhom, pecivom, kolačima, tjesteninama, bombonima i slatkišima u specijaliziranim prodavaonicama te proizvodnja pekarskih i brašneno – konditorskih proizvoda.

Napominju kako je kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju. Time čine najteže porezne prekršaje

 

Komentara 7

Avatar LindaAU87
LindaAU87
23:26 19.02.2020.

Trаžim sекs, ali hoćеš li? Uđi ovаmо -> http://kisstok.com

ST
stefj
17:25 19.02.2020.

Uhljebi sve gladniji, a sve manje obrta i firmi poreznici mogu "stisnuti"... Tako je to kada rashodovna strana proračuna raste nekoliko puta više od rasta gospodarstva. Normalno da onda raste porezna presija, razni nameti, u konačnici i udio poreza u BDP-u...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije