Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poljska

Porez na financijski sektor usmjerit će se u socijalu

Beata Szydlo
Foto: Reuters/PIXSELL
16.01.2016.
u 08:00

Osiguravateljima će se oporezivati i državne obveznice

Kako pišu poljski mediji, u toj je zemlji odobren zakon kojim se uvodi porez na imovinu financijskih institucija. Dio je to vladina plana za financiranje subvencija za djecu.

Banke i osiguravajuća društva od ove godine plaćat će 0,44 posto poreza na aktivu. Donesena je i izmjena prema kojoj je imovina osiguravatelja do dvije milijarde zlota na razini grupe oslobođena od tog poreza. Za razliku od banaka, osiguravateljima će se u oporezivu imovinu uključivati i državne obveznice.  

Planirani godišnji prihod od novog poreza čini 31 posto zarade poljskih banaka u jednoj godini, a tamošnje bankarsko udruženje tvrdi da bi taj novi porez mogao zaustaviti rast kreditnih plasmana.

>> Desnica dokida vladavinu prava u Poljskoj, u Hrvatskoj neće biti tako

>> Poljska pod nadzorom EU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije