Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I država će pomoći?

Popijač obećao pomoć oko stečajnog plana za Pevec

pevec
Nino Strmotić/PIXSELL
12.07.2010.
u 17:01

Ministar gospodarstva obećao je pomoć u Pevecovu nastojanju da se kroz stečajni plan riješi i potraživanje RBA, koja ustraje u hitnoj ovrsi nad Pevecovim centrom Jankomir zbog duga od 90 milijuna kuna.

Pevecu treba dati šansu da opstane, složili su se jučer i ministri gospodarstva i turizma Đuro Popijač i Damir Bajs na sastanku sa stečajnim upraviteljem Peveca Zagreb i Bjelovar Darkom Šketom.

Šket kaže kako obojica ministara podržavaju napore da se stečaj održi i preuzmu dugovanja Pevecovih vjerovnika, a obećali su i pomoć u nastojanju Peveca da se kroz stečajni plan riješi potraživanje RBA, koja trenutačno ustraje u hitnoj ovrsi nad Pevecovim centrom Jankomir zbog duga od 90 milijuna kuna.

Pevec Jankomir, podsjetimo, ostvaruje više od polovice prometa 10 novootvorenih centara pa  je izrada stečajnog plana kompanije, planirana za listopad, bez njega nezamisliva. Plan Šketa i nekih većih dobavljača vjerovnika predvođenih Končarom kredit je HBOR-a, kojim bi oni preuzeli 90 milijuna kuna potraživanja RBA, pa bi iz stečaja s preustrojem do kraja godine izašla nova tvrtka u rukama Pevecovih vjerovnika.

Država bi se tako mogla osigurati i za svojih 140 milijuna kuna potraživanja, koje će teško naplatiti u slučaju prodaje centra Jankomir, vrijednog oko 157 milijuna kuna. Drugi je model sale&leasback - da se centar Jankomir proda pa ponovno uzme u zakup.

Komentara 2

Avatar stravaxx
stravaxx
17:15 12.07.2010.

a već vidim đuru za godinu i pol kad odleprša s ministarskog mjesta kao direktora peveca ako se ne preseli u remetinec

OR
ordinaryhandsome
02:12 13.07.2010.

Da baš prava pomoć hehe.. Prije miriši na još veći cirkus :d

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije