Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
integracije

Popijač izlagao o važnosti WTO-a za Hrvatsku

Đuro Popijač
Boris Ščitar/Pixsell
24.03.2010.
u 14:20

Ministar gospodarstva rekao je da su članstvo u WTO-u i pristupni pregovori za članstvo u EU doprinijeli daljnjoj liberalizaciji hrvatskog gospodarstva, otvaranju tržišta, poticanju izvoza i sudjelovanju u svjetskoj trgovini.

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač za posjeta Svjetskoj trgovinskoj organizaciji govorio je o važnosti ulaska Hrvatske u WTO. Naglasio je da su članstvo Hrvatske u WTO-u i pristupni pregovori za članstvo u Europskoj uniji doprinijeli daljnjoj liberalizaciji hrvatskog gospodarstva, otvaranju tržišta, poticanju izvoza i sudjelovanju u svjetskoj trgovini.

- Pored ostalog, Hrvatska je sklopila 43 međunarodna sporazuma na području trgovine i gospodarske suradnje i 50 sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja - rekao je Popijač.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
14:58 24.03.2010.

Ministar Popijač, koji stalno, pri svakom javnom istupu odaje dojam kao je pokakio mudante, naglašava, pazi sad - pregovori s EU su doprinijeli daljoj LIBERALIZACIJI hrvatskog gospodarstva. Idemo probati to prevesti - dalja liberalizacija znači da su naša poduzeća koja nisu osposobljena za tržišnu utakmicu s europskim (jer imaju veće poreze, skuplje inpute, više nameta) prepuštena sami sebi. Da ih je država ostavila kao govno na kiši. Da je dopustila da krupni kapital preuzme zemlju. da smo ostali bez suverene monetarne vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije