Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARIJERE

Ponovo smjena na čelu Elke

pos-karijere-txt.jpg
import
22.05.2006.
u 12:15

Vladimir Musulin preuzeo je vođenje Elka Kabela, odlukom vlasnika, EPM usluga. Musulin je zamijenio suvlasnika tvrtke Marijana Pejčića, koji se s partnerima sukobljava oko vođenja tvrtke. Musulin je po zanimanju diplomirani ekonomist, a dosad je bio član Uprave i komercijalni direktor. Dugo je radio i u Nadzornom odboru Elke te kao rukovoditelj marketinga, službe domaće prodaje i referent u izvoznoj službi. Pejčić je nakon razrješenja prešao u Nadzorni odbor.

Darko Hibler postao je direktor marketinga i prodaje za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu certifikacijske tvrtke Det Norske Veritas, naslijedivši na tome mjestu Maju Zovko, koja je postala direkorica tržišta.

Hibler je radio u Divan telekomunikacijama kao potpredsjednik uprave i izvršni direktor za prodaju, a prije toga menadžersko iskustvo stjecao je u Ini, Gavriloviću i Agrokoru. Licencirani je broker. Maja Zovko bit će zadužena za tržišta Grčke, Cipra i Slovenije. Željko Trezner, dosadašnji vlasnik turističke agencije Ferial, novi je član uprave tvrtke Ilirika turizam, koja je preuzela vlasništvo nad Ferijalom. Nadzirat će unapređenje poslovanja i otvaranje novih poslovnica.


Dobitnik - Darinko Bago

Sa 8,8 milijuna kuna neto dobiti u 2005. godini, na koliko ju je procijenio menadžment, Končar će ostvariti rast dobiti od čak 19 posto i prihoda od 1,8 milijardi kuna, 11 posto veći nego godinu ranije. Tvrtka je povećala izvoz koji joj sada trži oko 40 posto prihoda, a predsjednik Uprave Darinko Bago prognozira dodatni rast prihoda u ovoj godini od oko 11 posto.


Gubitnik - Neven Ljubičić

Ministar zdravstva u razmaku od nekoliko dana donio je i ukinuo dvije odluke koje su iziritirale javnost. Uštediti je kanio propisivanjem lijekova i ukidanjem hitne stomatološke pomoći. Zaključio je da su odluke bile preuranjene. Prijeti mu smjena, a to što su odluke povučene neće bitno popraviti situaciju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije