Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo poljoprivrede

Poljoprivrednicima mikro zajmovi od 1000 do 25.000 eura

Poljoprivreda
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/6
07.04.2020.
u 19:27

Prijave će početi ovoga tjedna, a s obzirom na situaciju u kojoj je kretanje svima ograničeno, prijava se može podnijeti i online putem.

Ministarstvo poljoprivrede priopćilo je kako u suradnji s HAMAG-BICRO-om, kao još jedan od odgovora na novonastalu situaciju uzrokovanu širenjem COVID-19 virusa, uvodi zajmove za obrtna sredstva za poljoprivrednike.

Mjera je namijenjena poljoprivrednicima koji imaju poteškoće s likvidnošću, kako bi se mogli pripremiti za sjetvu i organizirati proizvodnju u ovoj godini.  

- Mikro zajam za obrtna sredstva za ruralni razvoj jamči niže kamatne stope, duži poček i mogućnost podmirenja računa nastalih do tri mjeseca prije zaprimanja zahtjeva za zajam, uz značajno manje dokumentacije i pripremljen obrazac Poslovnog plana kroz pitanja na dvije stranice, čime se značajno skraćuje vrijeme pripreme zahtjeva te se omogućava jednostavnija i brža obrada - kažu iz Ministarstva poljoprivrede.  

Zajam se može realizirati u rasponu 1000 – 25.000 eura, a sredstva se osiguravaju iz Programa ruralnog razvoja u sklopu mjere Financijski instrumenti ukupne vrijednosti 130 milijuna kuna.

Prijave će početi ovoga tjedna, a s obzirom na situaciju u kojoj je kretanje svima ograničeno, prijava se može podnijeti i online putem.

Više informacija nalazi se na poveznici, a odgovore na dodatna pitanja vezana uz zajam mogu se postaviti putem zajmovi.ruralni@hamagbicro.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije