Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VODIČ

Poduzetnik ste i važna vam je svaka kuna? Pročitajte što sve možete dobiti za jednog slavuja

Ilustracija
Foto: PIXSELL
1/4
19.06.2018.
u 23:50

Iako ne zvuči kao veliki iznos, poduzetnici mogu za jednu kunu svašta dobiti, od maramica do poslovnog rješenja koje će im uštedjeti vrijeme i novac

Biti poduzetnik u Hrvatskoj nije jednostavno. Dok se s jedne strane očekuje da poduzetnici budu stupovi nositelji društva i gospodarstva, s druge strane se raznim nametima i porezima udara na novčanik. Mnogi imaju ideju za dobar posao ali ih financije i tehničke komplikacije sputavaju da to i ostvare. Takva situacija je pogotovo izraženo kod malih poduzetnika kojima je svaka kuna važna kako bi opstali u nemirnom okruženju među većim igračima.

A što sve mogu dobiti za jednu kunu, kada im je toliko važna?

Kajzerica (ili slično pecivo) – mozak i mišići trebaju hranu, pa tako moramo voditi računa da ih nahranimo. Kajzerica nije puno, ali uz jogurt ili nekakav namaz može biti ideja za jeftino i jednostavno rješenje za gablec

Maramice – nema goreg osjećaja nego kada ste vani i curi vam nos, a kod sebe nemate apsolutno ništa za ispuhati ga. Rukavi ne dolaze u obzir, ušmrkali ste više puta nego Maradona 80ih, a osjećate kako se kapljica već skuplja na vrhu nosa. Alternativa je ispuhati negdje vani „na suho“ ili potrošiti kunu na maramice. Ako niste maratonac ili na biciklističkoj utrci, mi glasamo za maramice.

Foto: Policija okruga Miami-Dade/PIXSELL

Žvaka – možda se radi o odvikavanju od pušenja, prikrivanju mirisa dobrog roštilja s lukom prije važnog sastanka ili vas opušta puhanje balona i motanje oko prsta, obična žvaka može biti spas u zadnji čas. Od omiljenih žvaka koje vraćaju u djetinjstvo do raznih osvježavajućih, izbor je ogroman i možete ih kupiti više manje svugdje.

Tvrtka – dobar poduzetnik uvijek traži dobru priliku za širenje poslovanja. Iako tvrtka nije prvo što ćete pomisliti kada se radi o jednoj kuni, moguće je i to. Iako u tom slučaju slijede opsežna ulaganja, u Hrvatskoj je nekada moguće kupiti tvrtku za kunu, a uz pametna ulaganja, to se može pretvoriti u odluku kojom ćete osigurati budućnost sebi i svojim radnicima.

Foto: Policija okruga Miami-Dade/PIXSELL

Mobitel – mobilni telefon je odavno postao potreba za sve poslovne ljude, a sa sve većim brojem korisnih aplikacija i usluga postaje nezamjenjivi alat svakom poduzetniku. Većina današnjih uređaja je toliko dobra da se, uz odgovarajuću pretplatu, već za jednu kunu može dobiti uređaj koji će služiti iduće dvije godine jednako dobro kao i mnogo skuplji razvikani modeli.

Struja za električni automobil – svakim danom na našim cestama vidimo sve više električnih automobila te je pitanje vremena kada će svaki drugi automobil biti nečujan i svojim vlasnicima pružati čistu i ekonomičnu vožnju. To su trenutačno najviše prepoznali poslovni ljudi koji od automobila traže jeftino održavanje i niske troškove uporabe. I dok kod fosilnih goriva za jednu kunu ne možete puno toga očekivati, kod električnih vozila je situacija puno drugačija. Prosječan električni automobil troši otprilike 7-8 kn struje na 100 kilometara, što znači da za jednu kunu može prijeći preko 10 km. S obzirom na to je da većina gradskih vožnji kraća od 10 km, poduzetnici za jednu kunu mogu doći na posao ili vratiti se doma, a nekada i puno više.

Foto: Hrvatska pošta

Poslovni eRačun – u moru troškova koje firme i obrti imaju, svaka ušteda je dobrodošla, a pogotovo financijska. Servis ePošta omogućuje svim korisnicima ugodnije i jednostavnije kreiranje, primanje te pregled i čuvanje pošte. Svi su dokumenti (računi, izvodi, obavijesti i dr.) na jednom mjestu te im korisnik može pristupiti s bilo kojeg računala. Drugim riječima, servis ePošta poduzetnicima nudi jednostavniju i povoljniju komunikaciju s njihovim korisnicima i klijentima. Svaka pravna osoba koja potpiše Ugovor za uslugu ePošta na period od minimalno 2 godine kao Izdavatelj, sve račune koje će slati elektroničkim putem prema pravnim osobama od dana potpisa ugovora, pa do 31.12.2019. godine platit će u ukupnom iznosu od samo 1 kn, bez obzira na broj računa. Više o eRačunu saznajte ovdje.

Sadržaj omogućila Hrvatska pošta.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije