Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HBOR

Poduzetnici odsada mogu sigurno izvoziti robu do 150 tisuća eura

Foto: Zeljko Pusec/PIXSELL
1/3
16.06.2020.
u 13:07

Policu usiguranja mogu ugovoriti i poduzetnici koji tek započinju s izvozom

Hrvatska banka za obnovu i razvitak uvela je izmjene kojima se iznos osigurane svote robe povećava s 50 tisuća na 150 tisuća eura. Uz niže troškove osiguranja i povećanje ove svote, mali i srednji poduzetnici od sada će moći izvoziti robu u većim količinama ili većem broju isporuka. 

Ugovaranje takve izvozno-kreditne police osiguranja, banka preuzima 95 posto rizika od neplaćanja, a mogu ju ugovoriti samo poduzetnici koji godišnje imaju do 2 milijuna eura prihoda od izvoza. 

Osim malih i srednjih poduzetnika, HBOR je omogućio ugovaranje police osiguranja i poduzetnicima koji su tek započeli izvoziti robu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije