Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAJČICE SVE MANJE

Podravka ne zatvara umašku tvornicu

Dusko Marusic/PIXSELL
26.03.2021.
u 17:07

Posla je manje pa se radnici raspodjeljuju unutar Podravke

Podravka nije donijela odluku o zatvaranju tvornice u Umagu, poručili su jučer iz koprivničke kompanije, nakon što je Glas Istre objavio kako je proizvodna linija umaškog pogona Povrće premještena u Podravkinu tvornicu Kalnik u Varaždinu te da je nekolicini tamošnjih radnika ponuđeno i radno mjesto na toj lokaciji. Većina ih je pak, tvrdi se, još 2019. preraspoređena na poslove u rovinjsku Mirnu i samo ih se u ljetnim mjesecima vraća na preradu rajčica u Umag.

Dario Makovac, predsjednik umaške udruge Pomidor, za taj je dnevnik kazao kako je “izgledno da se ispod radara, u zamagljenom vremenu koronakrize, proizvodnju pokušava polako ugasiti”. Tim više što se tvornica nalazi i na lokaciji privlačnoj za buduće ulagače u nekretninski biznis. Iz Podravke to međutim demantiraju.

Tvrde da imaju korektnu suradnju sa svojim dugogodišnjim kooperantima s područja Istre.

– Želja nam je da proizvode dostatne količine industrijske rajčice za potrebe naše proizvodnje. No s obzirom na to da iz godine u godinu količina proizvedene rajčice za potrebe naše proizvodnje pada, kako bismo u potpunosti zadovoljili naše potrebe prisiljeni smo tražiti kooperante i s drugih područja – ističu iz Podravke.

Neslužbeno doznajemo kako je Podravka do prije nekoliko godina s područja Istre u sezoni prerađivala i rekordnih 12.000 tona sočnih rajčica, koje je na oko 180 hektara proizvodilo 30-ak kooperanata.

No čini se da se oni sada okreću i drugim kulturama poput luka. U umaškoj tvornici posla za radnike ima samo tri mjeseca godišnje pa se u cilju optimizacije poslovanja ostalih devet mjeseci raspodjeljuju unutar Podravke gdje nedostaje radne snage.

Ključne riječi

Komentara 1

PV
prcko.vita
17:57 28.03.2021.

Očekivana rečenica Martine Dalić, čelnice Podravke, prvo ustanovljava da je posla sve manje, pazi narode, ti si kriv što ne jedeš rajčicu, nije Martina kriva, drugi korak, raspuštanje radnika, koje se sada lijepo kaže preraspoređivanje, treći korak, dolazi ministar Horvat, kao što je došao u Đuru i Uljanik, i objašnjava kako su se dugovi toliko nagomilali, ali da će on da dadne radnicima zaostale plaće, i on će osobno naći stranog investitora koji će uložiti. I tu se krug mafije zatvara, eto narode, što ste pili čaj i jeli rajčice iz Umaga to vam je. Ipak, čestitam Martini, izdržala je skoro mjesec dana dok nije otpočela svoj pakleni plan, ja sam očekivao i ranije da to sve krene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije