Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIRAMO IZVRSNOST

Po pet nominacija za gospodarstvenika i događaj godine

Đuro Horvat
Foto: Privatni arhiv
1/6
31.10.2018.
u 09:25

Poslovni dnevnik i Večernji list ponovno dodjeljuju najprestižnije poslovne nagrade osobama koje su obilježile domaće gospodarstvo u ovoj godini

Poslovni dnevnik i Večernji list i ove godine dodjeljuju najprestižnije poslovne nagrade u Hrvatskoj. Titulu gospodarstvenika i gospodarskog događaja godine ponijet će najuspješniji i najjači gospodarstvenik i događaj u Hrvatskoj, čije poslovanje ili snažan utjecaj presudno utječu na gospodarska kretanja u zemlji, ali i mijenjaju ustaljenu gospodarsku i društvenu klimu.

Nominirani za gospodarstvenika godine su: Željko Kukurin, predsjednik uprave Valamar Riviere, Marin Pucar, predsjednik uprave Podravke, Ante Vlahović, predsjednik uprave Adris grupe, Đuro Horvat, predsjednik uprave Tehnixa, i Marica Vidaković, prokuristica Kraša.

GOSPODARSTVENIK GODINE

1. MARICA VIDAKOVIĆ
2. ĐURO HORVAT
3. ANTE VLAHOVIĆ
4. ŽELJKO KUKURIN
5. MARIN PUCAR

U konkurenciji za gospodarski događaj godine nominirani su: nagodba vjerovnika u Agrokoru, početak gradnje Pelješkog mosta, ostvarenje suficita proračuna opće države, nastavak promjena u poreznom sustavu te nominalni rast gospodarstva iskazan kroz bruto društveni proizvod.

GOSPODARSKI DOGAĐAJ GODINE

1. NAGODBA VJEROVNIKA U AGROKORU
2.POČETAK GRADNJE PELJEŠKOG MOSTA
3.SUFICIT PRORAČUNA OPĆE DRŽAVE
4. POREZNA REFORMA
5. RAST BDP-a

Pri nominaciji kao i pri izboru žiri se vodio prema pet osnovnih kriterija: izvrsnost u poslovanju, natprosječni poslovni rezultati, uspješan investicijski projekt, otvaranje novih radnih mjesta te izvozni uspjeh.

Žiri se sastoji od najvrsnijih gospodarskih novinara i urednika, ali i od članova koji su redom najugledniji ljudi strukovnih gospodarskih udruga, ključni savjetnici nositelja vlasti te sveučilišni profesori i dekani ekonomskih fakulteta u Hrvatskoj. Među njima su ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić te dekani najvećih ekonomskih fakulteta u Hrvatskoj: prof.dr.sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, prof.dr.sc. Lajoš Žager, dekan zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, prof.dr.sc. Maja Fredotović, dekanica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, te prof.dr.sc. Alen Host, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Odabranih pet gospodarstvenika i gospodarskih događaja bit će ponuđeni na glasovanje čitateljima Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika.

Oni s najviše glasova ponijet će titulu najboljih, a svečano proglašenje bit će 3. prosinca u zagrebačkom hotelu “Westin”.

Čitatelji obiju novina prošle su godine gospodarstvenikom godine proglasili čelnika Valamar Riviere Željka Kukurina, a gospodarski događaj godine bilo je odobrenje bespovratnog novca iz fondova EU za Pelješki most. Stručni žiri nagradio je inovatora na području e-mobilnosti i poduzetnika Matu Rimca dok su događajem godine proglašeni rekordni rezultati lanjske turističke sezone.

John Gasparac, predsjednik uprave PwC-a u Hrvatskoj, jednog od partnera projekta, izjavio je: – Pridružujemo se već treću godinu projektu “Gospodarstvenik godine” jer smatramo taj projekt gospodarskim događajem godine. Već godinama surađujemo s Večernjim listom i Poslovnim dnevnikom na tom projektu jer smo prepoznali njegovu vrijednost u činjenici da pažnju i interes javnosti preusmjerava s politike na gospodarstvo i gospodarstvenike. I mi smo svjesni svoje uloge u društvu kao promotora uspješnosti i izvrsnosti u poslovanju, a ovaj projekt promiče iste vrijednosti. Upravo zato ponovno podržavamo taj događaj, dajući tako svoj doprinos izvrsnosti u poslovanju jer upravo ona jest ono čemu težimo i u što kontinuirano ulažemo, nastojeći aktivno sudjelovati u izgradnji povjerenja u društvu i rješavanju važnih problema. Pozdravljamo inicijativu poput ove jer isticanjem pozitivnih primjera u našem gospodarstvu svi zajedno potičemo izgradnju kvalitetnijega gospodarstva u Hrvatskoj a time i društva u cjelini. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije