Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvorena suradnja

Plinacro i slovenski Plinovodi potpisali pismo namjere

plinacro
Davor Puklavec/Pixsell
23.05.2014.
u 15:18

Nakon već ostvarene suradnje na potencijalnoj interkonekciji na pravcu Zlobin-Rupa-Kalce, Plinacro i Plinovodi nastavit će suradnju i na pripremi projekata interkonekcijskih plinovoda na pravcima Bosiljevo-Karlovac-Lučko-Zabok-Rogatec i Umag – Koper.

Predsjednici Uprava Plinacra d.o.o. Marin Zovko i Plinovoda d.o.o. Marjan Eberlinc jučer su u Vodnjanu potpisali pismo namjere o daljnjem razvoju interkonekcija plinskih transportnih sustava Hrvatske i Slovenije.

Plinacro ističe da već dugi niz godina uspješno surađuje s Plinovodom, slovenskim operatorom plinskih transportnih te da je, zbog zemljopisne povezanosti dviju zemalja i nužnosti diversifikacije pravaca dobave prirodnog plina, potpisivanjem pisma namjere potvrđena suglasnost o potrebi i opravdanosti povezivanja plinskih infrastrukturnih sustava Hrvatske i Slovenije.

Nakon već ostvarene suradnje na potencijalnoj interkonekciji na pravcu Zlobin-Rupa-Kalce, Plinacro i Plinovodi nastavit će suradnju i na pripremi projekata interkonekcijskih plinovoda na pravcima Bosiljevo-Karlovac-Lučko-Zabok-Rogatec i Umag – Koper.

Iz perspektive energetske sigurnosti Republike Hrvatske, svojim značajem za pouzdanost opskrbe i bolje uklapanje u europske tokove prirodnog plina, posebice se izdvaja plinovod Bosiljevo-Karlovac-Lučko-Zabok-Rogatec. Spomenuti projekt uvršten je i na listu projekata od zajedničkog interesa Europske komisije (PCI projekata), koja obuhvaća 12 strateških projekata energetske infrastrukture, čija je realizacija do 2020. godine ključna za postizanje ciljeva energetske i klimatske politike Unije.

>>Vrdoljak pustio u rad novi plinovod Kutina-Dobrovac

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije