Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAKON O STRANCIMA

Plenković: Hrvatska će zakonski regulirati boravak 'digitalnih nomada'

Zagreb: Izjava Andreja Plenkovića nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/4
26.08.2020.
u 19:05

Kaže da ćemo među prvima u svijetu zakonski regulirati boravak 'digitalnih nomada'.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković objavio je u srijedu na svojem Twitter profilu da će Hrvatska regulirati Zakon o strancima, čime ćemo kao jedna od prvih zemalja na svijetu, zakonski regulirati boravak 'digitalnih nomada'.

 Tim povodom premijer Plenković sastao se i s nizozemskim poduzetnikom sa splitskom adresom Janom de Jongom, s kojim je, kaže, razgovarao o Zakonu o strancima.

 Kaže da ćemo među prvima u svijetu zakonski regulirati boravak 'digitalnih nomada'.

 "S nizozemskim poduzetnikom sa splitskom adresom Jan de Jongom o novom Zakonu o strancima, kojim će Hrvatska postati jedna od prvih zemlja na svijetu koja će zakonski regulirati boravak 'digitalnih nomada' ", objavio je Plenković na svome Twitteru.

Komentara 13

DU
Deleted user
19:41 26.08.2020.

Pretpostavljam da će to riješiti tako što će plaćati manji porez na dohodak u odnosu na domaće. Možda samo neki paušal kao iznajmljivači apartmana. A možda još dobiju i poticaje od hrvatskih poreznih obveznika samo zato što su došli živjeti u Lijepu Našu.

ST
stefj
19:35 26.08.2020.

He, he, zakonski će regulirati boravak digitalnih nomada tako da će im boravak učiniti neisplativim. A kako drugačije može regulirati nešto što inače nije regulirano?... Osim toga, ta regulacija će opet domaće "digitalne domaćine" gurnuti u podređen položaj. Već sada imamo takvu situaciju - ako netko ima obrt i radi za jednu tvrtku, onda mu se to ne priznaje ako je ta tvrtka iz Hrvatske, a ako je iz inozemstva onda im se prizna. Ovima koji rade većinom za jednu tvrtku u Hrvatskoj obračunaju se kompletni porezi i davanja kao da ta tvrtka isplaćuje plaću, dok oni koji rade za stranca plaćaju samo paušal... I kakva smo onda to država?

DU
Deleted user
19:45 26.08.2020.

Nadam se da će biti isplativo uzeti državljanstvo BiH i prijaviti se onda kao digitalni nomad. Nemojte me sada razočarati sa novim zakonom jer očekivanja su velika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije