Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poduzetništvo

Pisarovina dobila pivovaru, gradi se pogon Varionice

Goran Stanzil/PIXSELL
11.11.2018.
u 11:14

Projekt je vrijedan 12 milijuna kuna

Jučer je obilježen Dan općine Pisarovina, i to na sasvim poseban način. Naime, ta je općina Zagrebačke županije dobila – svoju pivovaru! U poduzetničkoj zoni Pisarovine položen je kamen temeljac za pogon pivovare Varionica. Riječ je o ambicioznom projektu vrijednom 12 milijuna kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u visini 4,8 milijuna kuna. Da je riječ o važnom događaju za općinu koja slavi i 25 godina od uspostave, svjedoči i dolazak dvojice državnih tajnika, Marija Antonića iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, koji je i položio kamen temeljac nove pivovare, te Marija Šiljega iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike, u društvu načelnika općine Tome Kovačića.

– Četiri smo godine čekali na ovaj trenutak, pa je red zahvaliti svima koji su nas do danas podržavali. Izgradnja pogona za nas znači četverostruko povećanje proizvodnih kapaciteta, bolju prisutnost i pozicioniranje na tržištu, ali i otvaranje najmanje pet novih radnih mjesta – rekao je Davor Simičić koji je, uz Matiju Mrazeka, osnivač ove hrvatske craft pivovare koja je bila jedna od prvih koja se pojavila u valu malih nezavisnih pivovara. Inicijalni će kapacitet pivovare biti 400 hl mjesečno, odnosno 4800 hl godišnje. Projekt obuhvaća gradnju pivovare od samog temelja do kupnje nove opreme. Proizvodnu će opremu napraviti domaći proizvođač Letina iz Čakovca, dok će se oprema za ambalažiranje uvesti jer se naprosto ne proizvodi u Hrvatskoj.

– Ovi su ljudi naši heroji, treba ih podržati jer su mladi i hrabri, što su pokazali i ulazeći u ovakav projekt i natječući se na zahtjevnom tržištu – rekao je za postavljanja kamena temeljca državni tajnik Antonić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije