Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slom: Đurđa Adlešič sa šefom i radnicima trgovačkog lanca razgovarala kao njihova sugrađanka

Pevecovi u suzama: Možemo jedino plakati sa svojim radnicima

pevec
Damir Špehar / Pixsell
04.12.2009.
u 18:40

Tvrtka Pevec bila je dio velikog hrvatskog i američkog sna koji je, kako to inače kod nas biva, netko morao zaustaviti – kaže Pevec

Nakon višednevnog skrivanja pred javnošću, Višnja i Zdravko Pevec danas su usred grada izišli iz crnog mercedesa (S-420 AMG) kako bi se sastali s potpredsjednicom Vlade Đurđom Adlešič u bjelovarskom sjedištu njezine stranke.

Vidno potreseni, nakon zatvorenog sastanka, nisu mogli na ulici izbjeći novinare, pred koje je stao Zdravko. Konfuzan i kontradiktoran, ipak je uspio nekoliko puta jasno prozvati državu, koju smatra glavnim krivcem za poslovni slom.

– Tvrtka Pevec bila je dio velikog hrvatskog i američkog sna koji je, kako to inače kod nas biva, netko morao zaustaviti – kazao je Pevec. Na pitanje tko ga je i zašto zaustavio, Pevec nije izravno odgovorio, no više je puta potvrdio kako ključ za spas tvrtke u ovome trenutku ima država. Sve bi se, kaže, moglo riješiti deblokadom računa.

Jecaji i poruka radnicima
Na pitanje zbog čega do danas nije stao pred radnike, odgovorio je protupitanjem:

– Što da im kažem? Ne skidam sa sebe odgovornost, niti je problem u izbjegavanju priznavanja poraza. No u ovome trenutku mogu jedino plakati zajedno sa svojim radnicima – kazao je Pevec.

– Deblokadom računa zasigurno bi nam pomogle i neke banke s kojima smo obavili razgovore, što bi otvorilo mogućnost i za isplatu plaća, no sada je još uvijek sve neizvjesno – kazao je Pevec. Premda nije željela stati pred novinare, na Zdravkov nagovor, vidno uzrujana i oblivena suzama, Višnja Pevec ipak je pristala poslati poruku svojim radnicima.

Gušeći jecaje rekla je kako su se od početka borili za svoje radnike, a borit će se i do samoga kraja. Opovrgnula je nagađanja o bijegu iz zemlje. Istina, kaže, bili smo u Beču na pregovorima u Reiffeissen banci, u kojoj smo dobili pozitivne signale za pomoć, no samo u slučaju deblokade računa.

Imovina pod hipotekom
Pevecovi su kazali kako je sva njihova imovina pod hipotekom, kao i automobil u kojemu se voze. Đurđa Adlešič istaknula je kako je s Pevecovima, ali i radnicima razgovarala isključivo kao njihova sugrađanka, ali je pripomenula da bi do razgovora s resornim ministrom Popijačem moglo doći početkom idućega tjedna.

Zanimljivo je da su radnici, premda obaviješteni da ih Višnja i Zdravko očekuju u upravnoj zgradi, ignorirali njihov poziv i nakon razgovora s Đ. Adlešič uputili se u prodajni centar. Inače, bjelovarski kuloari govore da su Pevecovi pod policijskom istragom, za što nismo dobili službenu potvrdu.

Ključne riječi

Komentara 58

OB
-obrisani-
19:00 04.12.2009.

Baš je u tijeku izvlačenje ekipa po grupama za SP 2010. Iz Južne Afrike je došla sjajna vijest za ljubitelje nogometa u HR. Naime reprezentacija Hrvatske neče biti u grupi ni sa Argentinom, ni sa Italijom, ni sa Brazilom i čak ni sa Njemačkom. Reprezentacija Hrvatske če biti u grupi koja se zove grupa \"spokojni ljetni odmor\" zajedno sa Rusijom, Škotskom, Švedskom i Norveškom. Iz Ljubljane i Beograda bivša brača šaljemo u Zagreb čestitke za tu sjajnu izvan World Cup grupu nade, spokojnosti, ljetnoga sunčanja, pitja Ožujskoga i gemišta.

OB
-obrisani-
20:25 04.12.2009.

Jel ovo D.J. Krmak na fotki!!!

ST
sttipe
18:57 04.12.2009.

nek dodje brusit u skver..dok ne rjesi dugove..ali ova drzava potice kriminal..pa bi mogla visnja ubrzo firmu otvorit..po dinamovom poucku..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije