Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi sastanak s dobavljačima i vjerovnicima trebao bi utvrditi konačni model za spas

Pevec: Zadnji trenutak za rješenje ili prijeti stečaj

pevec
Mišo Lišanin
08.11.2009.
u 17:15

Rješenje je to koje čekaju ne samo dobavljači nego i vjerovnici, ali i država, koja je blokirala 150 milijuna kuna Pevecu zbog neplaćanja poreza i doprinosa.

Zaposlenici Peveca već drugi mjesec zaredom nisu dobili plaću, zbog neplaćanja režija isključene su i neke telefonske linije, banke su na kraju strpljenja da se rješenje za tvrtku iznese, a blagdanski šoping počinje za mjesec dana.

Stoga je zadnji rok za dogovor s dobavljačima koji bi trebali prihvatiti ideju o virtualnim dionicama i ući u vlasništvo Peveca jer samo tako mogli bi se početi opremati dućani kako bi spremni dočekali blagdane.

Kako su nam rekli u Pevecu, Josip Baotić zatražio je za sutra sastanak s dobavljačima i vjerovnicima, i to vjerojatno zato da se cijeli proces ubrza. Ideju o virtualnim dionicama, odnosno zamjeni dijela duga u vlasnički udjel, dobavljači su trebali prihvatiti još prošli tjedan, no zatim je zbog prekratkog roka to prolongirano na ovaj tjedan.

Neki su dobavljači svoj pristanak za takav model navodno već dali, a neki su dali i svoja rješenja za program reprogramiranja te su se i te ideje razmatrale.

Zato bi se sutra mogla doznati konačna odluka o modela za spas Peveca. Rješenje je to koje čekaju ne samo dobavljači nego i vjerovnici, ali i država, koja je blokirala 150 milijuna kuna Pevecu zbog neplaćanja poreza i doprinosa.

U protivnome, ako se dogovor ne postigne, Pevec će u stečaj, a takvu mu sudbinu s obzirom na razna prolongiranja i nejasne strategije već dulje predviđa velik broj vjerovnika. A u tome slučaju najbrže bi se podmirile banke.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Glina74
Glina74
19:53 08.11.2009.

Več mi se taj Pevec popeo na K---c stalno traži da drugi nose nekakove žrtve a što je on podnesao i žrtvovao za državu i svoje radnike samo se nažderava i napija na račun svojih bivših radnika i govori ui u nekakovima žrtvovanjima, sigurno mu nije dosta što je do sada JAMIO pa bi htijeo još više . Snjim i njegovom ženom udmah u zatvor.

LU
lukarak
15:47 09.11.2009.

machak, a za sto si ti? Stecaj? Mislis da ces tako dobiti svoj novac i nastaviti raditi?

ZG
zgenije
18:38 08.11.2009.

Dug je toliki da je sve osim stečaja besmisao. Treba usporediti isplate dobiti i imovinu vlasnika. Ako je imovina veća od zbroja isplata dobiti imovinu oduzeti, a vlasnike u zatvor zbog porezne utaje i pranja novca. Kad se to dogodi bit će puno manje stečajeva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije