Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poboljšavaju uvjete

Pevec ulaže u povećanje plaće svojih zaposlenika

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/2
16.03.2018.
u 10:24

Nakon povećanja, najniža plaća u Pevecu je 4000 kn bruto što odgovara 3200 kn neto i čak je za 600 kn bruto iznad zakonski propisane minimalne plaće.

Pevec nastavlja poboljšavati uvjete rada svojim zaposlenicima. Tako je ove godine znatan dio sredstava uložen u povećanje plaća s naglaskom na one radnike koji su u neposrednom kontaktu s kupcima.

Nakon povećanja, najniža plaća u Pevecu je 4000 kn bruto što odgovara 3200 kn neto i čak je za 600 kn bruto iznad zakonski propisane minimalne plaće. Istovremeno kompanija je u stalnom rastu te kontinuirano otvara nova radna mjesta, 2017. godinu završili smo s ukupno 1623 radnika, a ta je brojka već u veljači 2018. narasla na 1670, što znači da smo u dva mjeseca otvorili 47 novih radnih mjesta.

Radnici u maloprodaji dodatno se nagrađuju kroz izbor zaposlenika mjeseca te se najbolji nagrađuju Pevec darovnom karticom od 3000 kn, a to je samo još jedan dodatak na već postojeće benefite kao što su jubilarna nagrada, božićnica, uskrsnica, regres, dar djetetu i potpora za novorođenče koje je također uvedena početkom godine.

U Pevecu brinemo i o zdravlju naših radnika i shvaćamo važnost prevencije jer samo zdrav radnik može s predanošću i zadovoljstvom obavljati svoje zadatke. Stoga smo ove godine sklopili i novi ugovor za obavljanje sistematskih pregleda kojim ovu uslugu jamčimo svim našim zaposlenicima za najmanje naredne tri godine. Posebno smo ponosni na činjenicu da su po opsegu usluga ovi pregledi jednaki onima za menadžere.

Komentara 4

DU
Deleted user
17:03 16.03.2018.

3200 neto je 600 kuna više od minimalca u Hrvatskoj! Socijalna košarica za četvero od koje ćeš bit gladan je skoro 3 puta više. Davanja na taj mizerni minimalac državi su 42% od bruto plaće i 25% kroz PDV. Les Miserables na Hrvatski način.

BL
bellator luminis
14:31 16.03.2018.

3200kn je socijalna pomoć a ne plaća, još se hvale s tim.

FI
filipgr
14:00 16.03.2018.

Jedna od rijetkih domaćih kompanija za koje možemo čuti da radi pozitivne promjene i koja kontinuirano radi na povećanju prava i povlastica običnih radnika. Zato treba ići kupovati samo kod domaćih trgovačkih lanaca a ne raznoraznih Baumaxa, Bauhausa i ostalih europskih izrabljivača..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije