Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRANSAKCIJA

Petrol preuzeo Crodux, tvrtku umirovljenog generala Ivana Čermaka

Bjelovar: Tifon koji je imao 50 do 70 lipa jeftinije gorivo danas je morao izjednačiti cijene
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
15.01.2021.
u 17:55

U Petrolovom priopćenju navodi se kako će nakon preuzimanja Croduxovih benzinskih postaja imati više od 200 prodajnih mjesta u Hrvatskoj.

Slovenska naftna kompanija Petrol preuzela je hrvatski lanac benzinskih postaja Crodux koji je bio u vlasništvu umirovljenog generala Ivana Čermaka.

Informacija o tome objavljena je na stranicama Ljubljanske burze. U Petrolovom priopćenju navodi se kako će nakon preuzimanja Croduxovih benzinskih postaja imati više od 200 prodajnih mjesta u Hrvatskoj. Njihov tržišni udio na hrvatskom tržištu povećan je s 13 posto na 23. 

Tu transakciju još moraju odobriti nadležne agencije za zaštitu tržišne utakmice.  Iz Petrola su izvijestili da su sporazum potpisali u utorak, a transakcija će biti zaključena po ispunjavanju svih uvjeta, među kojima je i odobrenje regulatora.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Robert Anic/PIXSELL

- Glavna gospodarska djelatnost Croduxa predstavlja uvoz, skladištenje, maloprodaju i veleprodaju naftnih derivata na području Republike Hrvatske. Zapošljavaju više od 1150 radnika i upravljaju s 91 benzinskom postajom. Crodux Derivati Dva imali su u 2019. godini poslovne prihode u iznosu od 5,6 milijardi kuna, dok je neto dobit iznosila 142 milijuna kuna - navode te dodaju: - Crodux Derivati Dva d.o.o. je na hrvatskom tržištu prepoznatljiv kao pouzdan poslovni partner i prodavač visokokvalitetnih motornih goriva te kao prodavač sa širokim spektrom robe, ugostiteljstva i ostalih usluga.

Isto tako, Petrol je preuzeo i ostatak Croduxova poslovanja - skladišne kapacitete u Omišlju i Zadru.

. - Stjecanje tvrtke Croduxa Derivati Dva d.o.o. je u skladu s postojećom strategijom, a također s polazištima za pripremu nove strategije grupe Petrol i planovima proširenja Petrol d.d., Ljubljana. Odluka je donesena i na temelju toga da je hrvatsko tržište najbliže slovenskom tržištu po gospodarskom razvoju, razvoju tržišta naftnih derivata, kupovnoj moći i također u kulturnom smislu. Stjecanje tvrtke Crodux Derivati Dva d.o.o. najveća je transakcija tvrtke Petrol d.d., Ljubljana u zadnjih 10 godina i predstavlja najveći jednokratni rast prodajnih mjesta u cijeloj povijesti Petrol Grupe - stoji u priopćenju objavljenom na stranicama Ljubljanske banke. 

Vrijednost posla nije navedena. Po pisanju slovenskih Financi, u prošlosti se spominjao iznos od 200 milijuna eura, no tada su u Croduku smatrali da je to premali iznos. Po neslužbenim informacijama iz novina, Petrol je uspio smanjiti cijenu prošle godine zbg lošijeg poslovanja Croduxa tijekom pandemije Covida-19.

Ključne riječi

Komentara 28

LI
linkser2
18:48 15.01.2021.

lopina će sada dobiti neku novu firmu paće je preprodati, lopina ratnoprofiterska švercerska!!!

Avatar YUKA1962
YUKA1962
18:53 15.01.2021.

To je Francekova politika!

LI
linkser2
18:49 15.01.2021.

ionako je imao najlošije gorivo.. a i nije mu važno jer se nakrao švercajući naftu svima u ratu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije