Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLOVNI UZLET

Pet puta bravo za dobit, izvoz, investicije, prihode i nove zaposlene

Dobitnici nagrade za gospodarstvenika i gospodarski događaj godine
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
05.12.2017.
u 14:02

Poslovni dnevnik i analitička kuća Bisnode četvrti put dodijelili godišnja priznanja najboljim tvrtkama u sklopu projekta Poslovni uzlet

Nagrade su dodijeljene u sklopu izbora za najboljeg gospodarstvenika i gospodarski događaj godine u pet kategorija, i to za uzlet dobiti, uzlet investicija, uzlet izvoza, uzlet prihoda te uzlet zaposlenosti. Opći su kriteriji za nominirane da su u prethodne dvije godine imali minimalno tri zaposlenika, da su poslovali u tom razdoblju minimalno 12 mjeseci, da im je operativna i neto dobit bila pozitivna u obje godine, a istodobno poslovni prihod na godišnjoj razini veći od 550 tisuća kuna. Tražio se koeficijent tekuće likvidnosti veći od 1, dani vezivanja obveza niži od 60 dana, većinsko domaće vlasništvo, privatno vlasništvo, a u obzir nisu uzeti trgovci motornim vozilima. Kako bi se lista očistila od velikog broja fiktivnih tvrtki koje ne zaslužuju biti na takvim rang-listama, uvedeni su i dodatni kriteriji za dobitnike po kriteriju dobiti, izvoza i investicija tako da su u sve tri kategorije morali imati ostvarenje od minimalno sto tisuća kuna.

Po kriteriju dobiti laureat je splitska tvrtka Potestas kojoj je neto dobit u 2016. godini porasla 2943,53 posto s realizacijom od 10,42 milijuna kuna. Potestas je turistička tvrtka i vlasnik Hotela Park Split u čiju je rekonstrukciju uloženo 10 milijuna eura, a od čega je iz fondova EU došla injekcija od 3,5 milijuna eura. Najveći rast prihoda u 2016. godini, i to 17,31 milijun kuna, ostvarila je tvrtka Agencija za rad iz Našica koja se bavi posredovanjem u privremenom zapošljavanju.

Dobitnici nagrade za gospodarstvenika i gospodarski događaj godine
1/71

Najveći rast investicija u protekloj godini imao je Metis iz Kukuljanova kod Rijeke. Tvrtka se bavi gospodarenjem opasnim i neopasnim otpadom, a lani su investirali 192 milijuna kuna. Najpropulzivniji izvoznik bila je tvrtka B.T.C. iz Nedelišća koja je u 2015. ostvarila izvoz od 40,72 milijuna kuna. Najveći rast zaposlenosti imala je zagrebačka Točka na kraju koja je s tri zaposlena u 2015. porasla lani na 89 zaposlenih. Tvrtka se bavi upravljanjem nekretninama te promidžbom.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije