Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki interes

Pet investitora 
želi preuzeti Badel

Ivo Markotić
Marko Lukunić/PIXSELL
22.05.2014.
u 17:00

Rok za obvezujuće ponude je 15. lipnja, a potom bi u razdoblju od 30 dana trebalo biti odlučeno tko je strateški partner Badela

Pet potencijalnih investitora iskazalo je interes za preuzimanje Badela 1862, izvijestila je u srijedu Zagrebačku burzu uprava kompanije koju vodi Ivo Markotić navodeći da je time zaključen (15. svibnja) prvi krug prikupljanja ponuda za strateško povezivanje i dokapitalizaciju tvrtke.

U vodstvu Badela 1862 nisu voljni otkriti nijedan detalj više.

Opravdavaju se kako je riječ o transakciji iznimno osjetljive naravi budući da se društvo još nalazi i u postupku predstečajne nagodbe. Javni poziv, objavljen na Burzi potkraj travnja ove godine, otkriva pak da Badel očekuje strateškog partnera koji će mu osigurati dokapitalizaciju i održivi nastavak poslovanja kako bi se provelo nužno financijsko i operativno restrukturiranje tvrtke.

Prema kriterijima iz javnog poziva, rok za obvezujuće ponude je 15. lipnja, a potom bi u razdoblju od 30 dana trebalo biti odlučeno tko je strateški partner Badela, koliko je konkretno novca pripravan uložiti te kakve su međusobne obveze i prava potpisana u kupoprodajnom ugovoru.

>>Na domaćem tržištu Badel u 2011. ostvario rast od 6 posto

Komentara 1

Avatar superhik74
superhik74
19:21 22.05.2014.

Bilo bi najbolje odmah prodati sve tvrtke i sve nekretnine te se kolektivno iseliti jer ovako malo po malo samo produzava agoniju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije