Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Digitalizacija

PBZ uvodi potpis 'u oblaku' i mobilne poslovnice

internet kupovina
Foto: Thinkstock
26.09.2017.
u 16:35

U mobilnim će se poslovnicama moći ugovoriti sve usluge, osim manipulacije gotovinom

Privredna banka Zagreb najavila je jučer nove funkcionalnosti digitalnog bankarstva. Uz “udaljeni” elektronički digitalni potpis #withSIGN, potpis “u oblaku”, uvest će i opcije izravnog plaćanja prema osobama s popisa kontakata u imeniku mobitela, uslugu #withPAY, aplikaciju potpuno prilagođenu slabovidnim osobama, brzi prikaz stanja računa na mobilnim uređajima, prijavu na mobilno bankarstvo otiskom prsta, ugovaranje, uplate i isplate štednje mobilnim bankarstvom...

Iz PBZ-a, međutim, ističu da ne zaboravljaju ni na klijente koji se ne služe informatičkom tehnologijom ili žive na lokacijama udaljenima od najbliže poslovnice. Za njih uvode mobilnu poslovnicu gdje će moći ugovoriti sve usluge, osim manipulacije gotovinom. Ta će usluga biti dostupna u svim regijama u Hrvatskoj, ali se čeka formalna potvrda HNB-a.

Ključne riječi

Komentara 1

KE
kenedy
16:54 26.09.2017.

pare u oblaku(prasine) su odavno izmislili...pa sada red doso i na potpis...😂😂😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije