Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wave2Pay

PBZ Card uveo plaćanje mobilnim novčanikom

kartica
Foto: VL
16.04.2015.
u 07:40

U budućnosti namjeravaju proširiti primjenu na Visu i Mastercard, ali i šire: na kartice koje izdaju trgovci i kartice lojalnosti

PBZ Card predstavio je uslugu Wave2Pay, zasnovanu na Host Card Emulation tehnologiji, koja plaćanje American Express karticama zamjenjuje mobilnim novčanikom – beskontaktnim prislanjanjem mobitela provodi se transakcija i bilježi njezina lokacija.

– Ova je tehnologija u svijetu nastala prije godinu i pol, PBZ je jedna od prvih banaka koja je dovodi "u život" – istaknuo je Zdenek Houser, predsjednik uprave Intesa Sanpaolo Carda. Zasad će se koristiti za American Express kartice, što im je prva ovakva primjena u svijetu, no u budućnosti namjeravaju proširiti primjenu na Visu, Mastercard i šire. Prihvat je osiguran na oko 5000 prodajnih mjesta u Hrvatskoj.

– Razlika u odnosu na ostale slične tehnologija na tržištu je otvorenost: nije vezana za trgovca, račun u banci ni za operatora – objasnio je Mislav Blažić, predsjednik uprave PBZ Carda.

Najavljuju i primjenu na nebankarske kartice, koje izdaju trgovci, i kartice lojalnosti. Uvjet za primjenu je da mobitel koristi Android sustav od verzije KitKat 4.4. naviše i podržava NFC tehnologiju. Pilot su pokrenuli i u Češkoj, a uskoro će i u Srbiji.

>> Prva beskontaktna American Express kartica na hrvatskome tržištu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije