Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Online plaćanje

PayPal kupuje švedski startup iZettle za 2,2 milijarde dolara

PayPal
Niall Carson/Press Association/PIXSELL
19.05.2018.
u 11:35

Potrošači žele moći kupovati kada, gdje i kako žele, ističe Dan Schulman, izvršni direktor PayPala.

Američka tvrtka za obradu novčanih transakcija putem Interneta PayPal postigla je sporazum o kupnji švedske tehnološke kompanije za obradu transakcija malih kompanija iZettle u sklopu širenja poslovanja u Europi i Južnoj Americi.

PayPal, podružnica eBaya, platit će za iZettle platiti 2,2 milijarde dolara, što će biti najveća transakcija u povijesti njegova poslovanja. Kupnjom iZettlea proširit će se PayPalov doseg u trgovini u Brazilu, Danskoj, Finskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Meksiku, Nizozemskoj, Norveškoj, Španjolskoj i Švedskoj.

PayPal
1/7

– U današnjem digitalnom svijetu potrošači žele moći kupovati kada, gdje i kako žele – ističe Dan Schulman, izvršni direktor PayPala koji je spajanje iZettlea nazvao dobrom strateškom kombinacijom. Švedska trgovinska platforma očekuje se da će u ovoj godini obraditi transakcije ukupne vrijednosti šest milijardi dolara i generirati prihode od približno 165 milijuna dolara.

Komentara 2

NE
nemesisdns
11:57 19.05.2018.

PayPal nije podružnica eBaya, razdvojili su se 2015.

TO
Torpor
04:49 20.05.2018.

Nadam se da ce Svedani svladati problem sirenja Swish-a na cijeli svijet. Predobra stvar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije