Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ovogodišnje 'Žene u biznisu' dovode neke od najmoćnijih poslovnih žena u regiji i svijetu

Žene u biznisu
27.11.2019.
u 13:02

Pojedinačne razgovore obogatit će i dvije panel rasprave namijenjene razmjeni mišljenja o uvijek aktualnim temama prava, položaja, interesa i zahtjeva s kojima se susreću poslovne žene

Nastavljajući se na visoko postavljenu letvicu proteklih godina, Liderova konferencija Žene u biznisu koja se održava 5. prosinca u ZKM-u, i u svom devetom izdanju donosi ugledne sudionice iz svjetskog i domaćeg biznisa, ovaj put u suradnji s Veleposlanstvom Ujedinjenog Kraljevstva. Tako će se ove godine u razgovorima jedan na jedan koje će voditi novinari Gordana Gelenčer i Petar Štefanić pojaviti Emily Lawson, direktorica zadužena za transformaciju i korporativne operacije u NHS England, Sarah Morris, članica Odbora Women's Network Foruma te Lada Tedeshi Fiorio, članica Uprave Atlantic Grupe i otkriti detalje o svojim karijerama te podijeliti svoja iskustva u uravnoteživanju karijere i obitelji.

Lawson je prije prelaska u javni sektor (britanski pandan Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje) 2017. radila u maloprodajnom lancu Kingfisher kao direktorica ljudskih resursa, a prije toga na sličnoj poziciji u Morrisons Supermarkets, gdje je došla nakon 14 godina provedenih u McKinseyu. Doktorica molekularne biologije specijalizirala se tijekom karijere za promjenu korporativne kulture i povećanje operativne efikasnosti, a članica je i Upravljačkog odbora Kluba 30% osnovanog s ciljem promicanja većeg broja žena na odgovornim pozicijama u biznisu i politici.

Njena kolegica iz Kluba i jedna od vodećih sto poslovnih žena na listi HERoes Global Exectuive Women tijekom cijele karijere zauzimala se za jednakost i bolju zastupljenost žena u poslovnom svijetu. Sarah Morris radila je u na visokim pozicijama u uglednim kompanijama kao što su Thomson Reuters, BP i osiguravateljski div Aviva, gdje je bila zadužena za 600 ljudi raspoređenih po cijelom svijetu, a njen rad na promociji žena prepoznat je i ulogom izvanrednog uzora u stvaranju uključive radne okoline za LGBT, etničke manjine i radnice (OUTstanding role model).

Ovu nisku istaknutih uspješnih žena zaključuje Lada Tedeschi Fiorio koja je u danas jednu od najvećih hrvatskih kompanija došla 1997. na mjesto zamjenice direktora financija da bi kasnije igrala važnu ulogu u pregovorima s potencijalnim ulagačima prilikom akvizicija kao i u inicijalnoj javnoj ponudi dionica Atlantic Grupe. Prije prelaska u Upravu, bila je zadužena za vođenje Strategije, poslovnog rasta i razvoja.

Pojedinačne razgovore obogatit će i dvije panel rasprave namijenjene razmjeni mišljenja o uvijek aktualnim temama prava, položaja, interesa i zahtjeva s kojima se susreću poslovne žene. U prvoj, o cjeloživotnom obrazovanju s naglaskom na osnaživanje i napredovanje žena u poduzetništvu razgovarat će Jasminka Horvat Martinović (Wiener osiguranje VIG), Katija Klepo (AD Plastik), Mia Pećina Drašković (Filmski ured Grada Zagreba), Lucia Ana Tomić (HPB), Miodrag Šajatović (Lider media) i Sandra Uzelac (Brodogradilište „Viktor Lenac“). O zalogu za budućnost, odnosno onome što ostavljaju u nasljeđe, pak, diskusiju će voditi Tatjana Barat (književnica), Zrinka Bokulić (Laguna Novigrad), Ivana Paradžiković (Nova TV), Magdalena Plančić, (Vinarija „Braća Plančić“) i Kristian Novak (književnik i sveučilišni profesor).

Konferenciju posvećenu promociji veće zastupljenosti žena na najvišim položajima zaključit će tradicionalna dodjela priznanja deset najmoćnijih žena hrvatskog biznisa u protekloj godini s kojima će razgovarati glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović i njegova zamjenica Manuela Tašler.

Ne propustite druženje s ovim iznimnim ženama i na vrijeme osigurajte svoje mjesto na konferenciji http://lider.events/zene-u-biznisu/

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije