Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proglašeni laureati

Na manifestaciji 'Pametni gradovi' proglašeni dobitnici nagrada u 6 kategorija

Andrea Borošić, predsjednica uprave Večernjeg lista
09.11.2017.
u 20:02

Nagrada za pametne tehnologije otišla je u Makarsku, a Nagrada za Pametnu mobilnost dodijeljena je Splitu

Na ovogodišnjoj manifestaciji Pametni gradovi, koju zajednički organiziraju Poslovni dnevnik i Večernji list, a namijenjena je poticaju i promociji izvrsnosti i inovativnosti u hrvatskim gradovima, proglašeni su laureati koji su dobili nagrade u šest  kategorija.

Nagrada za pametne tehnologije otišla je u Makarsku. Dražen Nemčić, zamjenik gradonačelnika, istaknuo je tom prigodom da će im nagrada biti daljnji poticaj za implementaciju novih tehnologija na korist svih građana Makarske.

Nagrada za Pametni sport je otišla u Koprivnicu čiji je gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo važnost ovakvih projekata koji potiču izvornost.

"Grad je u vrlo kratkom roku uspio u samom centru grada napraviti jedno funkcionalno i tehnološki opremljeno igralište", kazao je Jakšić.

Nagrada za Pametnu mobilnost je otišla u Split dok je za Pametnu energetiku nagrađen Grad Poreč.

Priznanje za Pametnu upravu je otišla u Grad Karlovac, za Inovativnost i modernizaciju je nagrađena i jedna tvrtka i to zagrebački Dalekovod za svoje projekte na sjeveru Europe.

Andrea Borošić, predsjednica uprave Večernjeg lista
1/72

Komentara 10

VI
Vito
08:16 10.11.2017.

Na manifestaciji 'Pametni gradovi' proglašeni dobitnici nagrada u 6 kategorija :: Kad postoji i nagrada najgoreg uzičkog izvođenja - "crni mačak" - kad postoji nagrada - "zlatna malina", tako mora postojati i nagrada za nagluplji grad Moramo osnovati i nagradu za najgluplji grad, isto u šest kategorija. __ Na prvom jestu svih šest bi bio grad Zagreb _ najgluplji stanovnici, najgori gradski zastupnici, najpokvareniji gradski službenici, najveći prirez, nalošiji rasvjetni sustva javne rasvjete, najgora rješenja gradskog prometa

VI
Vito
09:01 10.11.2017.

Nagrada za Pametnu mobilnost je otišla u Split ::: Zar su vozače "Prometa" zamijenili pametnijim robotima??? __ Ili su stanovnicima podijelili električne bicikle kako bi izbjegavali pretrpane gradske autobuse??? __ Jer je očito da nisu izmjestili trajektnu luku, a niti modernizirali željeznički i autobusni kolodvor koji se nalaze na istoj površini kao trajektno pristanište

Avatar dr. Evil
dr. Evil
13:01 14.11.2017.

fali kategorija godišnje nagrade: "prodavač magle" (van kategorije: Milan Bandić)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije