Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kadroviranje

Ovo su ljudi koji bi trebali spasiti javna poduzeća

'25.07.2012., Zagreb, - Andjelka Buneta, predsjednica Uprave Fine. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
Foto: 'Anto Magzan/PIXSELL'
1/18
19.08.2012.
u 10:30

Milanovićeva vlada grupi zaduženoj za oporavak državnih mastodonata dala je zadatak da izvuče javna poduzeća iz minusa, otpusti radnike, pokrene investicije... Tko će uspjeti dobiti bonus, a tko umjesto toga smjenu, tek će se vidjeti

Kadroviranje javnih poduzeća konačno je završeno i sada napokon imamo grupu zaduženu za oporavak državnih mastodonata, kojoj je vlada Zorana Milanovića dala u zadatak da izvuče javna poduzeća iz minusa, otpusti radnike i pokrene investicije. To neće biti lako jer mnogi iz te grupe nemaju iskustva u javnom sektoru, a nekoliko njih koji vode najveće kompanije nikad nisu radili u sektoru koji im je povjeren.

Prva provjera uspjeha bili su polugodišnji rezultati, koji su bili katastrofalni. Javna poduzeća generirala su gubitak veći od 600 milijuna kuna, za što je najviše odgovoran HEP, koji je pola milijarde kuna dobiti iz prve polovice 2011. pretvorio u gubitak veći od 315 milijuna kuna.

Zlatko Koračević nema iskustva u energetici, a od kompanije koju vodi očekuju se najveće investicije. Hoće li mu uspjeti preokrenuti trend ili će biti prva žrtva smjena koje je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić najavio već za listopad? Teška je pozicija Renea Valčića. Mora osigurati plaće bez donacija države. Ta dvojica menadžera neće dobiti bonus za uspjeh, kojemu se zasad neki imaju pravo nadati.

Ključne riječi

Komentara 138

OB
-obrisani-
16:15 19.08.2012.

opet kradeš nick umobolni spameru...kamocemo? jesi li sretan shizofreniče?

Avatar PEGLICA
PEGLICA
11:59 19.08.2012.

daj nemojte biti glupi ,narode pa sto je vama???ajde malo guglajte ovog spasioca iz hepa pa ce vam valjda biti nesto jasnija slika.

AA
aabbcc
10:50 19.08.2012.

. A gdje su slike ljudi, strucnjaka koji su ih do sada spasavali ! Hmm.. Zaista se pitam OD KOGA ili kakvih domoljuba ih ovi kao sada spasavaju ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije