Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovna komunikacija

Ovih 7 izraza nikako ne biste smjeli koristiti ako želite napredovati

uspjeh
Foto: Thinkstock
19.04.2015.
u 18:17

Izbacite ove fraze i izjave zajedno s negativnošću koja dolazi s njima

Pobjeda i poraz više od svega ovise o vašem duševnom stanju. Možete biti ambiciozni i uspješni radeći u urudžbenom uredu ili pak biti direktor-gubitnik.

Business Insider donosi popis izraza koji se svakodnevno pojavljuju u našoj poslovnoj komunikaciji, a koje uspješni poduzetnici zaobilaze u širokom luku. Izbacite ove fraze i izjave zajedno s negativnošću koja dolazi s njima.

To ne funkcionira

Kako to možete znati? Čak i ako je riječ o nečemu što je već prije isprobano, to ne znači kako ovaj put neće upaliti. Ignoriranje ideja bez isprobavanja nikako nije osobina pobjednika.

Ne mogu to napraviti

Ako vi ne možete, velika je vjerojatnost kako će vas zamijeniti netko tko može. Razmislite što vam treba da biste izvršili naoko ''nemogući'' zadatak. Više vremena, podrške ili nečeg trećeg.

To je nemoguće

Stvari su rijetko kad nemoguće pa oprezno upotrebljavajte ovu riječ. Njeno korištenje često može upućivati kako je riječ o uskogrudnoj i 'zatvorenoj' osobi koja ne može vidjeti viziju drugih ljudi.

To nije pošteno

Nismo petogodišnjaci. Stvaran život česti nije pošten, no umjesto da igrate na 'nije fer' kartu, razmislite o mogućnostima kako najbolje iskoristiti situaciju.

Nisam ja kriv

Možda i niste, ali ova fraza implicira kako krivicu želite svaliti na nekog drugog. Umjesto na krivnju, usredotočite se na rješavanje problema.

Možda bih mogao...

'Možda' je još jedna riječ koja u startu u razgovor uvodi mogućnost neuspjeha. Ne oklijevajte, već se suočite s problemom.

To nije moj posao

Ovu rečenicu menadžeri ne mogu smisliti. Kako bi pomogli timu i uspeli se na ljestvici, katkada se morate istaknuti i prihvatiti posla koji ne pripada nužno vašem djelokrugu aktivnosti.

>> 9 stvari koje bogati ljudi rade, a siromašni ne

Komentara 10

LL
LEX-LUTOR
20:00 19.04.2015.

Znaci lizanje dupeta i savijanje kicme do dna je recep za uspijeh, mozda ali samo na nacin u Rvatistanu i nigdje dalje. Postoji radno vrijeme, realne mogucnosti i zdrava logika..Idioti koje hrvatska javnost smatra velikim managerima su nas i dogurali ovdje gdje jesmo.

MC
mcmarko
19:12 19.04.2015.

Ovo su osnove projektnog menadžmenta ili na hrvatskom vođenje projekata. Kod nas to još nije zaživjelo jer imamo voditelje projekata koji ne razlikuju delegiranje od zapovijedanja. I za ovih 7 (u originalu 10) postoji inicijalni sastanak na kojem se dodjeljuju zadaci i zaduženja (odgovornosti). Novinaru je očito dodijeljen zadatak napisati članak koji nema veze sa stvarnošću. I mora mu se priznati da je uspio.

JO
Jole1958
21:18 19.04.2015.

S obzirom da djelite savjete za rad u privatnom sektoru još ste zaboravili: 8. Spremno prihvatite smanjenje plaće i po potrebi rad za minimalac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije