Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA LOKACIJA

FOTO Zavirite u novi Rimčev razvojni ured u Zagrebu, ovdje radi 400 ljudi

30.03.2021.
u 10:11

U novom zagrebačkom uredu na 4400 četvornih metara na dva kata smješteni su stručnjaci iz niza različitih inženjerskih odjela koji rade na razvoju sustava i tehnologije za električne i hibridne modele mnogih proizvođača automobila i vlastite modele tvrtke Rimac Automobili

Rimac Automobili, tvrtka aktivna na području tehnologija električnih vozila visokih performansi, nastavlja sa širenjem lokacija poslovanja. U Zagrebu, na adresi Savska Opatovina 36 na Jankomiru, krajem 2020. godine otvoren je novi razvojni ured u kojem već radi oko 400 zaposlenika.

U novom zagrebačkom uredu na 4400 četvornih metara na dva kata smješteni su stručnjaci iz niza različitih inženjerskih odjela koji rade na razvoju sustava i tehnologije za električne i hibridne modele mnogih proizvođača automobila i vlastite modele tvrtke Rimac Automobili. Projekti uključuju razvoj baterijskih sustava, komponenti elektropogona poput motora, prijenosnika, invertera, upravljačke elektronike, kao i softverskih rješenja, razvoj sustava infotainmenta i sustava autonomne vožnje. Na novoj su lokaciji u prizemlju smještena i tri R&D laboratorija.

Zagrebački razvojni ured omogućio je da timovi budu organizirani po projektima na kojima trenutačno rade, a uz vlastite projekte, u tijeku je više od 10 projekata za niz proizvođača u automobilskoj industriji. Kako se u Rimcu mnogo pažnje posvećuje edukaciji i razmjeni znanja, na novoj je lokaciji smještena i velika dvorana za edukacije s kapacitetom za 70 ljudi.

Nakon otvaranja ovog novog ureda u Zagrebu, Rimac Automobili u Hrvatskoj posluju na šest lokacija, od kojih je četiri posvećeno istraživanju i razvoju. Zbog rastućeg broja projekata tim se kontinuirano širi. Danas je u kompaniji zaposleno gotovo 1000 djelatnika, a samo je tijekom prošle godine zaposleno još 250 zaposlenika.

Zapošljavanja su nastavljena i u ovoj godini. Za rad u novom uredu u Zagrebu Rimac već ima otvorene natječaje (link: https://www.rimac-automobili.com/careers/open-positions/r-d/), a velika je potražnja za pozicijama Infotainment Software Engineer, Mobile Software Engineers, Frontend Developer, Backend Developer, Embedded Software Engineer, Mechanical Engineer i Test Engineers.

Proizvodnja seli na zagrebački Jankomir, uskoro predstavljanje kampusa

Iz Rimca najavljuju da se kroz nekoliko mjeseci, zbog potrebe za većim prostorom, proizvodnja seli iz Velikog Trgovišća na novu lokaciju na Jankomiru. Nova proizvodna lokacija bit će smještena na prostoru od 25.000 metara četvornih.

Javnosti će tijekom travnja biti predstavljen i veliki projekt izgradnje novog kampusa, jednog od najsuvremenijih centara tehnološke i automobilske industrije u Europi. U kampusu će biti smješteno sjedište tvrtke, moderna istraživačko-razvojna postrojenja, pametna tvornica visokotehnoloških komponenti i električnih automobila te dodatni popratni sadržaji.

Otvoren i razvojni ured u Velikoj Britaniji

Uz širenje na nove lokacije u Hrvatskoj, u Rimcu je prije nekoliko dana najavljeno i otvaranje novog ureda tvrtke za istraživanje i razvoj u Velikoj Britaniji. Rimac u Velikoj Britaniji surađivat će s britanskom automobilskom industrijom. Ured je otvoren u Warwick Enterprise Parku, a planira se zapošljavanje 30 ljudi do kraja ove godine.

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
15:53 30.03.2021.

Koji inžinjer voli da radi u kokošinjcu?

LO
loui
12:22 30.03.2021.

gledao sam taj auto kad je bil na zrinjevcu izložen prije 2-3 god, ono materijali unutra bezveze vidi se da ga je sobom gradio u garaži, a milion eura, pa S klasa merc od 150.000e je miljama luksuzniji nutra sveve top materijali a kod njega ko opel a milju eurof

Avatar Bongozg
Bongozg
10:59 30.03.2021.

Sto ce proizvodjacu automobila mobilni developeri?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije