Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULOŽENO 345 MILIJUNA

Otvoren centar koji je 
privukao i Amazon

Novi centar Hrvatske pošte
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/10
24.09.2019.
u 20:32

Hrvatska pošta investirala je 345 milijuna kuna i odabrala stratešku poziciju uz aerodrom i autocestu u Velikoj Gorici

Najveća investicija u povijesti Hrvatske pošte, suvremeni sortirni centar u koji je uloženo 345 milijuna kuna je svečano otvoren u Velikoj Gorici.

U sklopu kompleksa u Poštanskoj ulici na otprilike 35 tisuća četvornih metara sama sortirnica zauzima 11 tisuća kvadrata i u njoj će se paketi izbacivati brzinom od 15.000 komada na sat. U novoj će sortirnici isprva će raditi 1400, a potom 1800 zaposlenika.

Hrvatska pošta strateški je odabrala lokaciju nedaleko od Međunarodne zračne luke “Franjo Tuđman” i autoceste, a gradnja je počela 2017. godine.

Novi centar Hrvatske pošte
1/10

Kako je Poslovni dnevnik objavio u srpnju, upravo je ovaj sortirni centar jedan od razloga zbog kojih se Hrvatskoj pošti smiješi mogućnost suradnje s Amazonom.

Navodno taj globalni trgovac razmatra s Hrvatskom poštom ugovoriti neki oblik suradnje za dostavu i logističku potporu na hrvatskom, a potencijalno i na čitavom regionalnom tržištu. Ekspertni tim Amazona ovog je ljeta tako obišao i velebni sortirni centar u Velikoj Gorici.

 

Komentara 1

IL
ilustrator
23:31 24.09.2019.

srce veliko svakome može se, čestitke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije