Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

OTP banka d.d. među 14 financijskih institucija u kojima je moguće ugovoriti stambeni kredit uz državnu subvenciju

OTP banka
Foto: Promo
09.09.2020.
u 16:19

Želite li sudjelovati u ovom krugu prijava, krajnje je vrijeme da odaberete svoju željenu nekretninu ili lokaciju na kojoj želite graditi svoj novi dom.

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) objavila je da će u novom, drugom krugu prijava za subvencionirane stambene kredite u 2020. godini zainteresirani građani moći svoje prijave predati u suradnji s jednom od čak 14 banaka u Hrvatskoj koje su pokazale interes za sudjelovanje u ovom programu.

Uvjeti ugovaranja

OTP banka d.d. nudi različite kamatne stope ovisno o tome jeste li se odlučili za kredit u kunama ili u eurima. Banka tako nudi kamatnu stopu od 2,09 posto za kredite u eurima, a 2,19 posto za one u kunama, za obje varijante kredita fiksnu za prvih sedam godina otplate. Kod kredita u eurima za preostali period otplate kamatna stopa je promjenjiva 2,19 posto (EKS 2,22), dok je kod kunskih kredita po završetku perioda primjene fiksne kamatne stope ona 2,29 posto (EKS 2,32 posto).

Krediti se u oba slučaja odobravaju na rok otplate od 15 do 30 godina. Ukoliko se odlučite za ugovaranje police osiguranja života nudi vam se posebna pogodnost gdje prve tri mjesečne premije plaća OTP banka d.d., a na policu osiguranja nekretnine klijenti koji ugovore ovaj kredit dobivaju 30 posto popusta. Za kredite u ovoj ponudi OTP banka d.d. ne naplaćuje trošak procjene nekretnine, naknadu za obradu kredita, ni naknadu za prijevremeni povrat kredita, a za iznose kredita preko 100.000 eura nudi financiranje uz istu kamatnu stopu!

Važno je istaknuti da ukoliko aplicirate za subvencionirani stambeni kredit u suradnji s APN-om, a ne uspijete dobiti subvenciju APN-a nudi vam se odobravanje redovnog stambenog kredita po kamatnim uvjetima za subvencionirane stambene kredite.

Pripremite se za otvaranje prijava

Želite li sudjelovati u ovom krugu prijava, krajnje je vrijeme da odaberete svoju željenu nekretninu ili lokaciju na kojoj želite graditi svoj novi dom. Naime, prema najavama Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, 14. rujna bi trebao biti objavljen oglas o početku subvencioniranja stambenih kredita. Otvaranje prijava, koje banke predaju APN-u u ime svojih klijenata, trebalo bi započeti 28. rujna.

Iako se program provodi već četvrtu godinu za redom, ponovimo ukratko da pravo na subvencioniranje stambenog kredita imaju građani s prebivalištem u Republici Hrvatskoj do 45 godina starosti, bez vlasništva nad kućom ili stanom, odnosno s jednom nekretninom u vlasništvu koju prodaju radi kupnje većeg stana ili kuće odnosno gradnje kuće. O interesu za program govori i činjenica da je dosad više od 13 tisuća obitelji riješilo svoje stambeno pitanje uz državnu subvenciju.

Kredit će biti subvencioniran u prvih pet godina otplate, no rok se produžuje za dvije dodatne godine za svako dijete rođeno za vrijeme trajanja subvencije. Prošle je godine promijenjen i Zakon o subvencioniranju stambenih kredita te se sada subvencija produljuje za dodatnu godinu po svakom djetetu koje obitelj već ima u vrijeme prijave u program APN-a.

U OTP banku d.d. po savjet

Sve informacije o uvjetima, mogućnostima i rokovima otplate stambenog kredita možete potražiti i u poslovnicama OTP banke d.d., gdje će vam naši bankari odgovoriti na sva vaša pitanja. Ugovorite sastanak već danas i pokrenite proces koji će vas dovesti do vašeg novog doma!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije