Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Otkrijte pet vještina koje se uče u prodaji, a traže ih svi poslodavci. Jedan upravo zapošljava

Croatia osiguranje
Foto: Promo
1/4
27.11.2018.
u 14:37

Rad u prodaji idealan je za razvijanje pregovaračkih vještina koje će vam dobro doći u bilo kojem poslu, ali i svakodnevnom životu.

Upravo je objavljen oglas za posao. Imate priliku za ugovor na neodređeno, fiksni iznos plaće uz motivirajući bonus prema prodajnim rezultatima. Odmah dobivate mentora, edukaciju o proizvodima koje ćete prodavati, mobilni ured i priliku za ostvarivanje karijere. Radno mjesto koje se traži je savjetnik za osiguranje u Croatia osiguranju. Priliku za posao imate u cijeloj Hrvatskoj. Upravo na poziciji prodajnog predstavnika svoju karijeru u Croatia osiguranju prije 14 godina započela je i Tina Bošković. Počela je raditi kao savjetnik u prodaji zdravstvenih osiguranja, a danas vodi tim od 20 ljudi. Njezin savjet onima koji tek počinju je da se dobro educiraju o proizvodima koje prodaju, imaju vjeru u sebe i zacrtani cilj.

- Posao prodajnog savjetnika nikako nije šablonski. Svakom klijentu treba pristupiti osobno i prepoznati njegove potrebe. Mogućnosti su zaista velike. Trebamo poznavati ljude, poznavati okruženje i sve rizike – kaže Tina Bošković.

Na pitanje što je sve potrebno za radno mjesto prodajnog savjetnika, navodi strast, upornost i komunikativnost. Samo uporan savjetnik će ostvariti rezultate. Već od prvog dana u Croatia osiguranju savjetnik za osiguranje dobiva mentora i razvojni plan za šest mjeseci. Sve započinje edukacijom. Zahvaljujući e-learning sustavu, svi materijali potrebni za učenje dostupni su na jedinstvenoj platformi.

Sara Matijević
Foto: Promo

Sari Matijević je posao prodajnog savjetnika također bio važna stepenica u karijeri. Na poslu u prodaji unaprijedila je svoje komunikacijske vještine, naučila je brzo donositi odluke i  prilagoditi se u različitim situacijama.

- Prodaja osiguranja je izazovan, kreativan i dinamičan posao. Uživala sam u radu s ljudima i stekla sam iskustva i znanje o proizvodima koje mi danas olakšava rad. Karijera koju sam nastavila u korporativnim komunikacijama i marketingu ne bi bila ni približno uspješna bez razumijevanja prodajnog procesa i jasnog fokusa na naše klijente. Sve dobro počinje s prodajom. Uvjerila sam se u to - kaže Sara Matijević.

Foto: Promo

Bez obzira na razvoj karijere iskustvo u prodaji omogućuje razvoj brojnih vještina. Neke od njih su toliko važne da ih Google navodi kao kriterij po kojem bira zaposlenike. Među njima je i emocionalna inteligencija. U prodaji od prvog dana učite vještine komuniciranja i aktivnog slušanja koje vam trebaju u bilo kojoj karijeri. Isto tako učite se empatiji prema drugim ljudima ili razumijevanju situacije u kojima se netko od vaših kolega ili prijatelja može naći. Naučit ćete  i prepoznati i riješiti problem. Kritičko razmišljanje jedna je od temeljnih vještina koja vam omogućava da donesete vrijednosni sud o stvarima koje čujete ili vidite. U prodaji ga definitivno dobivate. Jednako kao i vještinu povezivanja složenih ideja što je jedan od vidova inteligencije. Integracijom različitih izvora podataka u smislenu cjelinu osnažujete svoje analitičke sposobnosti.

Rad u prodaji idealan je za razvijanje pregovaračkih vještina koje će vam dobro doći u bilo kojem poslu, ali i svakodnevnom životu. Sigurno ćete se naći u bezbroj situacija u kojima ćete se morati boriti za nešto do čega vam je stalo. Jednako tako, naučiti ćete i upravljati vremenom. Optimalno upravljanje vremenom vještina je koju je mnogima teško usvojiti. Najvažnije je postaviti ciljeve, eliminirati suvišne obaveze i različite kradljivce vremena. Među zadacima koji su pred vama morat ćete naučiti odabrati prioritete kojima se morate posvetiti na tjednoj, mjesečnoj i godišnjoj bazi. Što si realnije ciljeve postavite, to ćete u njihovom izvršavanju biti uspješniji. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije