Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varteks

Osnivaju se tvrtke kćeri, do 2012. godine Varteks će postati holding

'varazdin/medjimurje varazdin, tvornica varteks, 02.05.08.  konfekcijski pogon varteksa snimio Marko Jurinec'
'jurinema'
07.04.2011.
u 08:18

Prošle godine varaždinska tekstilna kompanija poslovala je s gubitkom od 96,7 milijuna kuna

Prošle godine varaždinska tekstilna kompanija poslovala je s gubitkom od 96,7 milijuna kuna. Godinu prije gubitak je bio 98,9 milijuna kuna. Ukupan prihod iznosio je 314,6 milijuna kuna, a ukupni rashodi 411,3 milijuna. Na stranom tržištu Varteks je ostvario prihod od 122,3 milijuna kuna, a glavnina izvoza ostvarena je u zemljama Europske unije.

Prodaja nekretnina

– Sukladno planu restrukturiranja i reorganizacije, područje prodaje vezano uz korporativno odijevanje i izradu odjeće za specijalne namjene izdvojen je u tvrtku kćer. Gledamo li učinak tog oblika prodaje, ukupni prihodi iznose 346,2 milijuna kuna, što predstavlja rast od 9,4 posto u odnosu na 2009. godinu. Do kraja iduće godine planiramo reorganizaciju u holding te proizvodnju i trgovinu izdvojiti u zasebna društva, kako bismo pojednostavnili upravljačku strukturu – rekao je u srijedu novinarima predsjednik uprave Varteksa Zoran Košćec.

Tvrtka je inače namjeravala poslovanje stabilizirati prodajom nekretnina, odnosno robnih kuća i centara diljem Hrvatske, među kojima je i onaj u središtu Varaždina, no to baš ne ide prema planu.

– S obzirom na cjelokupnu situaciju na tržištu nekretnina, najveći dio nekretnina nismo uspjeli prodati, što je utjecalo na likvidnost i učinkovitost poslovanja. Stoga s poslovnim bankama nastojimo definirati koncept daljnje prodaje. Aplicirali smo i za model C, jednu od Vladinih antirecesijskih mjera. Očekujemo da će oba ta projekta doći do rješenja sredinom godine. Ako se to ostvari, možemo znatno stabilizirati poslovanje – rekao je Košćec.

Pregovori o preseljenju

Jedna je od glavnih mjera restrukturiranje i preseljenje Varteksa na novu lokaciju, o čemu se već više od godinu dana intenzivno pregovara s novomarofskom gradskom upravom. Tamo već postoji Varteksov pogon u kojem se proizvodio Levi's, no Varteksu je potrebno i zemljište iza pogona. Košćec je kazao da je postupak izmjene urbanističkog plana u tijeku kako bi se to zemljište prenamijenilo u zonu gospodarske namjene.

Komentara 1

OB
-obrisani-
11:33 07.04.2011.

Jako pametno. Iz centra Varadina, seli Košćec na selo u N.Marof. Radnici će tamo putovati na posao, a tajkuni će na njihovom zemljištu graditi i prodavati ga robnim centrima. Samo šutite robovi, nemojte slučajno štrajkati i najuriti tog jebivjetra. Propastt vam je počela s Anđelokom Herjavcem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije