Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAWE BIZ

Osiguranje poslovanja može spriječiti ili umanjiti kobne posljedice

GRAWE BIZ
PR FOTO
11.10.2016.
u 14:35

Otvorili ste obrt ili poduzeće, imate dobar proizvod ili uslugu, moderno opremljene poslovne prostore i spremni ste za uspješno poslovanje. No, važno je znati i kojim ste rizicima izloženi u svakom pojedinom segmentu poslovanja (na primjer požar, poplava, lom stroja, udar groma, otkaz ugovora, odgovornost za loše obavljen posao, nezgode u vašem poslovnom prostoru i tako dalje) i znati kako se od tih rizika možemo zaštititi. Šteta nastala kao posljedica bilo kojeg od navedenih rizika može značajno usporiti ili naštetiti poslovanje ako nemate ugovoreno adekvatno osiguranje koje može umanjiti štetu.

Kada govorimo o osiguranjima za pravne osobe, poduzetnici i obrtnici često nisu dovoljno informirani o svim mogućnostima zaštite koja im je na raspolaganju i koja može spriječiti ili umanjiti posljedice moguće štete na poslovanje. Najčešće ugovaraju samo obvezna osiguranja poput osiguranja vozila i osiguranje imovine, a svijest o prednostima osiguranja poslovanja tek treba proširiti. Čest je slučaj da ukoliko i imaju osiguranje, ugovaraju osiguranja s malim ili nedovoljnim pokrićima. Upravo za ovu skupinu pravnih osoba ugovaranje osiguranja može biti od iznimne važnosti, budući da će se oni vjerojatno teže i sporije oporaviti nakon neke od nepredviđenih situacija od velikih tvrtki.

Prepoznavši važnost razvoja malog i srednjeg poduzetništva za hrvatsko gospodarstvo, u GRAWE Hrvatska d.d. osmislili smo poseban proizvod GRAWE BIZ. Moguće je birati između jednog od dva modela – GRAWE BIZ i GRAWE BIZ EKSPRES, a osnovna svrha im je zaštita poslovnog prostora, opreme, zalihe i poslovanja od elementarne nepogode, požara, izljeva vode, provalne krađe, prekida rada i loma stakla.

Osim navedenog nudi se mogućnost osiguranja od odgovornosti iz djelatnosti, od odgovornosti iz posjeda objekta i zemljišta, od odgovornosti za privatne iznajmljivače soba ili apartmana, kolektivnog osiguranja zaposlenika od nezgode, od loma stroja, električnih aparata i kompjuterske opreme. Više informacija može se naći na linku Osiguranje od odgovornosti.

Osiguranje prekida rada pokriva troškove koje poduzeće ima bez obzira što zbog nastale štete ne radi ili ne proizvodi, kao i izgubljenu dobit. Uz navedeno, u GRAWE Hrvatska d.d. moguće je ugovoriti policu kolektivnog zdravstvenog osiguranja za djelatnike koja im omogućava kvalitetnu zdravstvenu uslugu, sistematski pregled s ciljem prevencije najčešćih bolesti i smanjenje dana bolovanja,  mogućnost da djelatnici obavljaju pregled kada im odgovara - bez čekanja i izostajanja s posla. Isto tako, poslodavci mogu ugovoriti i kolektivno životno osiguranje za svoje djelatnike.

U GRAWE-u postoji poseban program osiguranja namijenjen malim tvrtkama i obrtima bez proizvodnje i obrade - GRAWE BIZ EKSPRES. Namijenjen je za djelatnosti kao što su uredi, dječji vrtić, igraonica, frizerski salon, fitnes centar, kozmetički salon, salon za pedikuru ili manikuru, liječnička, zubarska ili veterinarska ordinacija, mesnica, ribarnica, trgovina mješovite robe, pekarnica (prodaja), prodaja voća i povrća, trgovina odjećom i obućom, cvjećarnica ili kafić i restoran.

Profesionalno savjetovanje sa stručnim prodajnim savjetnicima osiguravajuće kuće GRAWE i detaljna procjena rizika pomoći će poduzetnicima da, prema vlastitim potrebama i mogućnostima, odaberu idealnu kombinaciju zaštite poslovnog prostora i sadržaja unutar istog te svoje poslovanje zaštite od mogućih nepredvidivih događaja. Iz navedenih opisa proizvoda vidljive su prednosti za poslodavce i njihove djelatnike, a pojedinačne prijavljene i isplaćene štete dokazuju korisnost pravovremenog ugovaranja osiguranja. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije