Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirna Rovinj i Geneza

'Orešković ne govori istinu! Nismo prekršili Zakon, sve obveze su plaćene'

Mirna Rovinj
Duško Marušić/PIXSELL
20.05.2014.
u 15:15

Predsjednik PPDIV-a Šime Orešković zlorabio je u svrhu dezinformiranja javnosti informacije sa sastanka u Ministarstvu rada i socijalne politike,tvrde iz kompanije

Uprava Mirne Rovinj i Geneze oštro je odbacila tvrdnje koje je danas izrekao glavni sindikalac PPDIV-a Šime Orešković. Iz kompanija tvrde da informacija kako kompanije ove godine nisu uplatile niti lipe poreza i doprinosa za radnike Mirne, a što je utvrđeno na sastanku u Ministarstvu rada, nije istinita.

Prenosimo njihov demantij:

''Predsjednik PPDIV-a Šime Orešković zlorabio je u svrhu dezinformiranja javnosti informacije sa sastanka u Ministarstvu rada i socijalne politike, kojem su prisustvovali resorni ministar Mirando Mrsić i Tihomir Kralj iz Porezne Uprave. Uprava Mirne Rovinj nije prekršila Zakon. Naime, Geneza, od kada ima potpisan Ugovor s Mirnom Rovinj, toj tvornici posuđuje dio potrebnog novac za plaćanje dobavljača kao i plaćanje plaća zaposlenicima. Tako je i ovaj puta, Geneza posudila novce Mirni Rovinj za plaćanje poreza i doprinosa na plaće radnika. Potpisana je asignacija između Geneza i Mirne na iznos od 5,4 milijuna kuna. Taj novac Geneza potražuje od porezne uprave na ime povrata PDV-a. No od kada je Geneza javno istupila protiv bivšeg ministra financija, Slavka Linića, Podravke, HPB-a i PPDIV-a, Genezi pa tako ni Mirni nije proknjiženo ni lipe iz Porezne uprave.

Ukratko, Porezna je Genezi dužna preko 5,4 milijuna kuna, a koje je Geneza prepustila Mirni za plaćanje svih poreznih obveza, a koje su u značajno manjem iznosu. Znači sve obveze su izmirene, dok je dio obveza i unaprijed plaćen. Tvrtka Geneza već je prije nekoliko mjeseci upozorila na zloporabu Porezne uprave od strane ministra Linića, o čemu ovih dana intenzivno čitamo u svim medijima. Mi smo samo jedna od priča kako politika zloupotrebljava represivni aparat - Poreznu upravu.

Šimo Orešković, iako predsjednik Sindikata, što bi po samoj definiciji trebalo značiti zaštitu radnika, u ovoj priči svrstao se na stranu politike i ''nekog kapitala“ koji želi pod svaku cijenu Mirnu Rovinj otjerati u stečaj, likvidirati i domoći se njenih nekretnina. Ta njegova promijenjena uloga došla je do izražaja nakon završnog stečajnog ročišta Mirne, na kojem je još uvijek štitio interes radnika, prozivajući Podravku da nikada nije dala ponudu za preuzimanje i dokapitalizaciju Mirne Rovinj, što je sve navedeno u Zapisniku sa stečajnog ročišta. Nakon odlaska u Koprivnicu i razgovora s predsjednikom Uprave Podravke, naglo je promijenio retoriku i svrstao se na stranu politike i krupnog kapitala. Od tada izbjegava odgovor na izravno novinarsko pitanje: je li Podravka dala ponudu za dokapitalizaciju Mirne? Razlozi takve transformacije mogu se samo nagađati.

Kako ne bi ostalo na nagađanju, tvrtka Geneza će protiv Šime Oreškovića podnijeti kaznenu prijavu, odnosno pridružiti ga postojećoj prijavi USKOK-a protiv ministra Linića, HPB-a i Podravke, sa željom da se rasvijetli uloga svih navedenih u priči guranja Mirne Rovinj u stečaj i pokušaju gašenja uspješne djelatnosti i danas već 270 radnih mjesta. Cilj ove skupine navedenih ljudi koji obnašaju visoke funkcije u državnoj upravi i državnim tvrtkama, na žalost i Šimu Oreškovića, kao najviše pozicioniranog u PPDIV-u (na sramotu svih iznimno vrijednih i poštenih članova PPDIV-a), javno je diskreditiranje Geneze, a sve sa svrhom konačnog uništenja tvrtke MIRNA Rovinj, a sada i PURIS-a u stečaju.''

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije