Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO TRŽIŠTE

Oporavio se bitcoin, vrijednost mu ponovo probila 1000 dolara

bitcoin
Foto: DPA/PIXSELL
06.01.2014.
u 15:50

Virtualna valuta početkom prosinca dostigla je apsolutni rekord sa 1238 dolara vrijednosti, nakon čega je pala na samo 640 dolara kad ih je prestalo prihvaćati najveće kinesko online tržište

Cijena virtualne valute bitcoina oporavila se i ponovo probila 1000 američkih dolara, nakon što je Zynga Inc, pružatelj usluga društvenih igara na mobilnim platformama i internetu, objavio da će ih prihvaćati kao sredstvo plaćanja. Ta im je informacija na online mjenjačnici Mt.Goxu podigla vrijednost na 1045 dolara, prenosi Bloomberg.

Bitcoin je prvi put probio 1000 dolara krajem studenog i početkom prosinca dostigao apsolutni rekord sa 1238 dolara vrijednosti, nakon čega je pao na samo 640 dolara kad ih je prestalo prihvaćati najveće kinesko online tržište.

Vrijednost bitcoina ovisi o tome koliko ih recipijenata prihvaća kao sredstvo plaćanja, a prije godinu dana, kad su imali vrlo plitko tržište, cijena mu je iznosila tek 13 dolara. U međuvremenu su se njima počeli plaćati brojni artikli, od igračaka do mobilnih telefona. Prognoze govore da će prihvaćenost digitalnog novca u budućnosti samo rasti.

Komentara 1

DU
Deleted user
17:01 06.01.2014.

jos jedan otrovni financijski proizvod koji ovaj puta nisu izmislile banke nego grupa bildberg da lakse ovlada covjecanstvom jer jednom kada i lova postane virtualno, iskljucivanje vas kao pojedinca se svodi na brisanje podataka (bitcoina) i slus. nadam se daa to nece zazivjeti ikada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije