Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKORDNA ŠTEDNJA

Nenad Bakić: Hrvati opet ne znaju što bi s novcem, drže ga u bankama uz gubitak

Foto: HNB
1/7
08.09.2018.
u 12:22

Prema ovim podacima, objavljeni depozit za kolovoz će biti vjerojatno preko 200 milijardi kuna. Također, kamatne su stope pale na oko 0.5 - 1%

Nenad Bakić, poznati hrvatski poduzetnik, investitor i promotor STEM revolucije objavio je zanimljivo zapažanje kako hrvatski građani upravljaju s novcem. Bakić na svom blogu redovito na svom blogu komentira stanje u zemlji, gospodarstvo, financijske teme i sl.

Ovaj put osvrnuo se na najnovije izvješće Hrvatske narodne banke koja je objavila da je i u srpnju, nakon lipnja zabilježena rekordna štednja u bankama.

Foto: HNB

- Prema ovim podacima, objavljeni depozit za kolovoz će biti vjerojatno preko 200 milijardi kuna. Također, kamatne su stope pale na oko 0.5 - 1%. Dakle, građani koji su prije 80% štednje držali oročenom, sada sve više drže neoročenom - objavio je Bakić pa zaključio:

- U biti, dakle, građani ne znaju što bi s novcem, pa ga drže u bankama uz gubitak (kamate na oročenu, a pogotovo neoročenu štednju su manje od inflacije!, a da ne uzimamo u obzir rizik), komentirao je Bakić rekordno zabilježenu štednju u bankama na svom blogu Eclectica.

>> Pogledajte video i saznajte - Što je pokazala inspekcija mostova na autocestama?

 

 

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar @proma-trač
@proma-trač
13:14 08.09.2018.

Otkuda sad to? Zar nisu Hrvati najsiromašniji u EU?!

Avatar cro.adris
cro.adris
13:53 08.09.2018.

Problem je što ljudi nikada nisu bili učeni trgovanju na burzi, ulaganju u fondove i sličnim financijskim proizvodima. Čak i oni koji znaju iz nekog razloga (vjerojatno straha) boje se ući u nešto drugo, iako su prinosi i desetak puta veći od oročene štednje koja je trenutno apsurdno smiješna.

ZN
Znam
13:06 08.09.2018.

Treba ulagat u sdp ids

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije