Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravna pomoć

OECD traži od Švicarske da olakša potragu za poreznim neplatišama

euri
Davor Puklavec
06.02.2011.
u 15:00

Švicarska pristaje na pomoć, ali jedino pod uvjetom kada zemlja koja treba njenu pomoć ima točno ime svoga poreznog neplatiše i banke u kojoj skriva novac.

Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) želi da Švicarska olakša međunarodnu potragu za svjetskim poreznim neplatišama. Zato je švicarska ministrica financija Eveline Widmer-Schlumpf od Vlade zatražila da se osigura jednostavnija pravna pomoć zemljama koje traže svoje porezne prijestupnike.

Švicarska je još 2009. godine morala popustiti međunarodnim pritiscima i omekšati bankarske tajne, obećavajući kako će, u skladu s standardima OECD-a, pomoći drugim zemljama u lovu na porezne neplatiše. Ta zemlja pristaje na pomoć, ali jedino pod uvjetom kada zemlja koja treba njenu pomoć ima točno ime svoga poreznog neplatiše i banke u kojoj skriva novac.

Ključne riječi

Komentara 16

UN
unbekant
09:11 07.02.2011.

Svicarska udobno zivi zadnji100-ak godina,zahvaljujuc izdajnicima koji su svoje zemlje opljackali,i pospremili novac u ch banke, a pravilo je ako posjedioc novca,zlata,srebra....i ostali vrednosnih dobara umre,a nekaze nikom svoje sifre,novac automatski ostaje u Svicarskoj,sjetimose Jugoslovenskih izdajnika Cvetkovic-Macek XXXX-tona zlata pohranjeno u svicarske banke,izdajnici umrli,a zlato ostalo svicarcima.

NI
niko36
10:07 07.02.2011.

Jedna od licemjernijih drzava. Smjesno je da je sjediste Crvenog Kriza i bankovni racuni svih svjetskih zlocinaca,lopova, ubica i \"postenih politicara\" u istoj drzavi.

OB
-obrisani-
21:02 06.02.2011.

. EU bi morala izaci sa spiskovima , bojkotovati, zabraniti rad svih BANKI koje sluze za zastitu Lopova i pljackasa naroda, pa i sakrivanje opljackanog iz drugih banki. Ovo ko na divljem zapadu: Lopovi opljackaju jednu banku pa novce sakriju u susjednu banku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije