Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačko-hrvatski stručni skup

Održivo gospodarenje vodama

Održivo gospodarenje vodama
Foto: Promo
1/9
29.09.2017.
u 13:50

Na skupu su se prezentirale suvremene njemačke tehnologije i usluge iz područja održivog gospodarenja vodama te mogućnosti njihove primjene u Hrvatskoj.

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora u srijedu, 27. rujna 2017., održala je u Zagrebu njemačko-hrvatski stručni skup na temu "Održivo gospodarenje vodama".

Na skupu su se prezentirale suvremene njemačke tehnologije i usluge iz područja održivog gospodarenja vodama te mogućnosti njihove primjene u Hrvatskoj. Cilj skupa bio je poticati razmjenu iskustva između njemačkih i hrvatskih stručnjaka i tvrtki iz tog područja i uspostavljanje novih poslovnih kontakata.

Foto: Promo

Predstavnik njemačkog Ministarstva gospodarstva i energije, Lutz Mayer-Raschke, istaknuo je kako Hrvatska, kao jedna od vodom najbogatijih država u Europi, ima potencijala razviti učinkovitiji sustav vodnog gospodarstva pri čemu iskustvo i stručnost njemačkog vodnog sektora kao vodećeg u Europi svakako mogu poslužiti kao pravi primjer dobre prakse.

Pomoćnica ministra zaštite okoliša i energetike, Elizabeta Kos, ukazala je na činjenicu da Hrvatskoj u tu svrhu na raspolaganju stoje izdašni iznosi iz fondova Europske unije te pritom naglasila kako je hrvatski vodni sektor kroz dosadašnje projekte pokazao da je u potpunosti sposoban apsorbirati ta sredstva.

Svoje tehnologije i iskustvo predstavile su i njemačke tvrtke Aerzener Maschinenfabrik GmbH, EnviroChemie GmbH, FFG Umwelttechnik GmbH & Co. KG, Flottweg SE, HACH LANGE GmbH, Hydro-Elektrik GmbH, IPA Bauchemische Produkte GmbH, MICRODYN-NADIR GmbH, oddesse Pumpen- und Motorenfabrik GmbH, SIV AG te Wilo SE.

Foto: Promo

Nastavno na održani skup njemačka delegacija je u četvrtak, 28. 9. 2017. otputovala u Čakovec u posjet referentnim objektima Međimurskih voda - aglomeracije Čakovec i Novo Selo na Dravi.

Skup se održava u sklopu projekta poticanja suradnje na području održivog gospodarenje vodama koji provodi Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora po nalogu Saveznog ministarstva gospodarstva i energije (Bundesministerium für Wirtschaft und Energie) te u suradnji s njemačkom tvrtkom em&s GmbH.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije