Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica vlade

Od sljedeće godine sva imovina morat će se opravdati zaradom

sjednica vlade, šuker, kosor
Robert Anić/PIXSELL
30.09.2010.
u 14:42

Vlada je danas predložila zakon o poreznoj upravi, odnosno potpunom uvođenju OIB-a.

Od sljedeće godine sva nepokretna i pokretna imovina morat će se opravdati zaradom, a svatko tko bude otvarao tvrtku bit će provjeren da se vidi je li već negdje vlasnik ili suvlasnik i ima li ta tvrtka obaveze prema državi. Omogućit će to danas predloženi zakon o poreznoj upravi, odnosno  potpunom uvođenju OIB-a.

Riječ je o najsnažnijem instrumentu u borbi protiv korupcije, rekao je ministar financija Ivan Šuker, ali i borbi protiv nelikvidnosti s obzirom na trenutačnih 20 tisuća blokiranih tvrtki koje državi duguju 25 milijardi kuna.  

Premijerka Jadranka Kosor zahvalila je svima koji su sudjelovali u obrani od poplava te je najavila izdvajanje 45 milijuna kuna za sanaciju lijevog obalnog nasipa Strmec, što će financirati Hrvatske vode, te izdvajanje 360 milijuna kuna za gradnju nasipe uz rijeku Savu od 2011. do 2013. godine.

Komentara 126

OB
-obrisani-
17:44 30.09.2010.

Novi \"zakon o poreznoj upravi\" je jako bitan korak u sprecavanju bogacenja putem kriminala.Bravo vlada!

OB
-obrisani-
02:20 01.10.2010.

jovanhovan Molim te pusti predsjednika Tudjmana i njegovu obitelj na miru.

PG
praseca gripa
16:17 30.09.2010.

A sto ste dosada radili? Zar oduvijek nije trebalo bit tako?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije