Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poslovni rezultati

Vlahović: Znat ćemo odraditi posao u osiguranju

Ante Vlahović
Foto: Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL
17.06.2014.
u 18:15

Ante Vlahović, predsjednik uprave, istaknuo kako je Adris grupa unatoč nepovoljnom makroekonomskom okruženju ostvarila dobar poslovni rezultat

Adris Grupa u 2013. ostvarila je ukupni prihod u iznosu od 3,16 milijardi kuna, što je za 6,3 posto manje nego u prošloj godini, priopćila je Adris Grupa čija je Glavna skupština održala danas sjednicu u Rovinju kojom je završilo održavanje godišnjih skupština dioničara trgovačkih društava u sastavu Grupe. Tijekom dana održane su i skupštine Tvornice duhana Zagreb, Maistre, Hrvatskih duhana, Istragrafike, Inovina i Cromarisa.  

Obrazlažući prošlogodišnje poslovne rezultate i plan poslovanja za ovu godinu, predsjednik Uprave Adris grupe, Ante Vlahović, istaknuo je kako je tvrtka, unatoč nepovoljnom okruženju, ostvarila dobar poslovni rezultat. Velik iskorak u protekloj godini bila je priprema akvizicije Croatia osiguranja. Ulaskom u djelatnost osiguranja, Adris diverzificira svoj portfelj, čime je započelo strateško restrukturiranje i definiran novi stup sustava. Vlahović je istaknuo kako je, unatoč krizi, Adris znao odraditi posao u turizmu i proizvodnji hrane te da će znati odraditi i posao u industriji osiguranja

Poslovni prihod, navode u priopćenju, iznosio je 2,81 milijardu kuna i za 5,3 posto manji je od prošlogodišnjeg, a prihod od prodaje robe i usluga 2,71 milijardu kuna. Na domaćem tržištu ostvareno je 1,39 milijardi kuna, a na inozemnim 1,32 milijarde kuna, što je na razini prošle godine. Dodaju da Adris gotovo polovicu prihoda od prodaje roba i usluga ostvaruje na inozemnim tržištima, od čega oko 60 posto na vrlo konkurentnom EU tržištu te da je uz godišnje investicije veće od 500 milijuna kuna, u razdoblju od 2007. do 2013. godine Adris ostvario prosječnu godišnju stopu rasta izvoza od šest posto. Dobit prije oporezivanja, izvijestili su, iznosi 485 milijuna kuna, a neto dobit 386 milijuna kuna.

>> Kupnjom CO-a nismo iscrpili ulagačke mogućnosti Adris grupe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije