Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PBZ

Od 1. kolovoza smanjenje kamatnih stopa na kredite građana

PBZ
Zeljko Lukunic/PIXSELL
26.07.2018.
u 12:53

Osim po kreditima u otplati, smanjenje parametra promjenjivosti utjecalo je još od 1. srpnja 2018. godine i na smanjenje visine promjenjivih kamatnih stopa po kreditima u trenutno važećoj ponudi.

Privredna banka Zagreb (PBZ) izvijestila je u četvrtak da od početka kolovoza snižava kamate po kreditima u otplati, zbog usklađenja s novim vrijednostima referentnih stopa.

Kako se navodi u priopćenju, po kreditima u otplati od 1. kolovoza 2018. godine primjenjivat će niže kamatne stope za 0,24 postotna boda s kamatnom stopom vezanom uz šestomjesečnu NRS1 za euro te za 0,09 postotna boda s kamatnom stopom vezanom uz šestomjesečnu NRS1 za kune. O tom smanjenju i novoj visini mjesečne obveze PBZ će svoje klijente obavijestiti na ugovoreni način.

Osim po kreditima u otplati, smanjenje parametra promjenjivosti utjecalo je još od 1. srpnja 2018. godine i na smanjenje visine promjenjivih kamatnih stopa po kreditima u trenutno važećoj ponudi, ističu iz te banke.

Također, od 1. srpnja smanjene su i fiksne kamatne stope po PBZ stambenim kreditima - za mlade, do 45 god. Starosti, od 0,11 do 0,31 postotnih bodova, ovisno o valuti kredita, zaključuje se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije