Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14. mjesec zaredom

Promet u trgovini na malo porastao 1,3 posto

kune,novac
Foto: Davor Puklavec/ PIXSELL
03.11.2015.
u 12:40

To je brži rast nego mjesec dana prije, kada je potrošnja na godišnjoj razini ojačala 0,9 posto

U Hrvatskoj je u rujnu promet u trgovini na malo realno porastao za 1,3 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, što je brži rast nego u kolovozu i već 14. mjesec zaredom kako potrošnja raste.

Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je u utorak prvu procjenu prema kojoj je promet od trgovine na malo, što su ga ostvarili svi poslovni subjekti koji se bave tom djelatnošću bez obzira na svoju pretežnu djelatnost, u rujnu, prema kalendarski prilagođenim podacima, nominalno oslabio za 0,3 posto, dok je realno porastao za 1,3 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

To je brži rast nego mjesec dana prije, kada je potrošnja na godišnjoj razini ojačala 0,9 posto.

To je ujedno i 14. mjesec zaredom kako potrošnja na godišnjoj razini raste, što nije zabilježeno još od 2007., dvije godine prije početka šestogodišnje recesije.

Premda brži nego mjesec dana prije, to je ipak sporiji rast nego što se očekivalo.

>> Industrijska proizvodnja u rujnu zabilježila rast za 5,4 posto

Komentara 2

MA
MarkoKosmicki
08:28 03.11.2015.

porast potrosnje nije se desio radi rada nase vlade te vise zaposlenih nego od novaca sto nasi ljudi u tudjini zaradjuju eure pa ih dalju svojim obiteljima da prezive ista stvar se desila sedamdesetih,to je isti obrazac od iste politikee kao i onda a posao dobivaju poslusnici i gnjide dok ostali narod nogu u guziccu i mars zaradjivati za svoju obitelj u inozemstvo,zalosno je to sto se nasa vlada hvali i pripisuje to svojem uspjehu

KO
kolateral77
14:06 03.11.2015.

hdzovci bi svi trebali otići negdje u tuđinu i ostaviti Hrvatsku poštenim Hrvatima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije