Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REZANJE TROŠKOVA

NY Times za 143 milijuna dolara prodaje regionalna izdanja

New York Times (1)
VLM
28.12.2011.
u 18:09

Riječ je o lokalnim novinama poput Sarasota Herald-Tribunea, floridskog The Ledgera, Herald-Journala iz Južne Karoline i kalifornijskog The Press Democrata koje tjedno diljem SAD-a izlaze u 430.000 primjeraka

Kompanija New York Times Co prodat će 16 regionalnih novinskih izdanja medijskoj grupaciji Halifax Media Holdings za 143 milijuna dolara, prenosi Reuters.

Regionalna izdanja ponuđena su na prodaju jer već dulje vrijeme bilježe smanjenje profita zbog pada maloprodaje, nacionalnog oglašavanja te uvođenja dodatnih poreza. Riječ je o lokalnim novinama poput Sarasota Herald-Tribunea, floridskog The Ledgera, Herald-Journala iz Južne Karoline i kalifornijskog The Press Democrata koje tjedno diljem SAD-a izlaze u 430.000 primjeraka.

Iz New York Timesa su poručili da je odluka o prodaji samo dio restrukturiranja troškova, a kompanija ubuduće planira više vremena posvetiti razvoju važnijih novinskih izdanja i njihovih internetskih stranica.

Ključne riječi

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
18:18 04.01.2012.

So what ! ............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije