Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Novinić u Pastor grupi

pos-novinic-txt.jpg
import
22.05.2006.
u 12:19

Damir Novinić novoizabrani je član Uprave Pastor grupe, proizvođača i distributera vatrogasnih aparata i opreme. Bit će mjerodavan za marketing i širenje grupe na nova tržišta.

Novinić dolazi iz američkog veleposlanstva, gdje mu je posljednja pozicija bila funkcija voditelja ekonomskih projekata u Američkoj agenciji za međunarodni razvoj (USAID). Između ostalih, osmislio je i projekte Poduzetna Hrvatska - poticanje malog poduzetništva, Hrvatska inicijativa za konkurentnost i Medijska promocija mirovinske reforme. Diplomirani je ekonomist, a menadžment je usavršavao u više od deset zemalja. Trenutačno pohađa poslijediplomski studij poslovnog upravljanja (MBA) na Henley Management Collegeu u Londonu.

Damira Mihanovića, koji je nedavno imenovan u Upravu Croatia osiguranja, na mjestu izvršnog direktora za Dalmaciju zamijenio je Eugen Sunara, dosadašnji pomoćnik direktora sektora za osiguranje prijevoza i kredita. U Croatiji osiguranju zaposlio se 1997. godine na mjestu referenta za osiguranje karga i kredita u podružnici za osiguranje transporta i kredita u Splitu. U generalnu direkciju prelazi godinu kasnije, na mjesto stručnog suradnika za poslove osiguranja pomorskog kaska, a 2000. godine postaje samostalni stručni suradnik za poslove osiguranja pomorskog kaska. Napreduje na mjesto šefa odjela za pomorska kasko-osiguranja, a potom i pomoćnika direktora sektora za osiguranje prijevoza i kredita.

Predsjednik Uprave Podravke Darko Marinac izabran je za novog predsjednika Upravnog vijeća Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj. Dopredsjednica će biti Gordana Kovačević, čelnica Ericssona Nikole Tesle. Saša Galić novi je izvršni potpredsjednik Agrokora za strategiju razvoja. Galić dolazi iz Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i bit će zadužen za regionalno širenje.

Donedavna voditeljica inozemnih putovanja putničke agencije Kompas Zagreb Andreja Cvitković imenovana je izvršnom direktoricom sektora produkcije. Karijeru je počela u Globtouru, a prelaskom u Kompas inicirala je osnivanje samostalnog odjela dalekih putovanja. Potpredsjednica je udruženja TIA Croatia - Travel Industry Association of America te predsjednica turističkog ureda za promociju putovanja hrvatskih građana u SAD, See America Comittee Croatia.

Marija Ribić, dosadašnja voditeljica službe organizacije poslovnih procesa u Međimurskoj banci, imenovana je na mjesto direktorice Financijskog centra Varaždin banke Vaba. Tijekom karijere u Međimurskoj banci bila je i članica i savjetnica Uprave.


Dobitnik: Boris Galić

Premije Allianz osiguranja lani su skočile 36 posto, na 751,5 milijuna kuna, što je jak argument za lovorike. No, dodatan je naglasak na životnim osiguranjima, čiji je rast bio impozantnih 60 posto (na 300 milijuna kuna), nešto manje od polovice ukupnog portfelja. S tim su skokom sredinom prošle godine preuzeli vodstvo na tržištu životnih osiguranja.


Gubitnik: Wolfgang Peter

U jeku pregovora o prodaji, HVB Splitska banka platila je 424.000 kuna kazne nakon što je inspekcija rada utvrdila da je 28 radnika splitske poslovnice potkraj 2004. radilo prema ugovoru o djelu na poslovima za koje je predviđen radni odnos. Iz istog razloga nedavno su im na mjesec dana zatvorene poslovnice u Zadru i Metkoviću. Banka je platila kaznu bez sudskih odugovlačenja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije