Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hanfa jača nadzor

Novi Zakon treba vratiti povjerenje u tržište kapitala

Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hanfe
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
08.07.2018.
u 07:14

Dosad je Hanfa kontrolirala samo objavljuju li se redovito izvještaji; sad će propitkivati i njihovu relevantnost

Hrvatski sabor usvojio je novi Zakon o tržištu kapitala kojim se uskladio s pravnom stečevinom EU. Time će Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga dobiti značajnije ovlasti, posebno u nadzoru financijskih izvještaja izdavatelja čiji su vrijednosni papiri uvršteni na Zagrebačku burzu te pravo provjere njihove usklađenosti s relevantnim okvirom za financijsko izvještavanje. Hanfa će biti ovlaštena poduzimati mjere utvrdi li se da to nije slučaj.

Dosad je Hanfa mogla nadzirati objavljuju li izdavatelji redovito financijske izvještaje, no ne i jesu li izvještaji relevantni.

– Vjerujemo da će novi Zakon svojim odredbama doprinijeti vraćanju povjerenja u hrvatsko tržište kapitala – istaknuo je Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hanfe koja do kraja godine nove smjernice treba inkorporirati u nadzornu praksu.

Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hanfe
1/10

Komentara 1

LA
like_a_boss
10:14 08.07.2018.

Hanfa je još jedna agencija gdje se domaći izdajnici zapošljavaju kako bi pljačkali proračun. Uglavnom su iz 3 najjače izdajničke stranke - hdz, sdp, i hns. Braća koja kradu i dogovore se da izgleda kao da su oponenti jedni drugima...AA zajedno kradu i uništavaju državu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije